Informatie voor ouders

Jellinek Jeugd heeft veel ervaring met de behandeling van problemen door alcohol, drugs, gokken of gamen bij jongeren. Of de problemen nu klein of groot zijn. We zijn er voor alle kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 0 tot 23 jaar.

U kunt bijvoorbeeld contact opnemen als u ouder bent en zich zorgen maakt om uw kind.

Bijvoorbeeld als:

  • U een kind heeft dat de hele dag zit te gamen en u niet meer tot hem door kan dringen?
  • Uw kind dreigt van school gestuurd te worden?
  • U vermoedt dat uw kind regelmatig drugs gebruikt?
  • Slaapt uw kind slecht, is het angstig of heel druk?
  • U vaak ruzie met uw kind heeft en bang bent dat het uit de hand loopt?

Alle hulp efficiënt via één loket

Jellinek Jeugd trekt gezamenlijk op met Arkin Jeugd & Gezin. Arkin Jeugd & Gezin weet juist veel over psychische problemen als angst, depressie of ADHD. Daardoor kunnen wij problemen op op het gebied van psychiatrie en verslaving gecombineerd aanpakken. Zowel in de vorm van individuele behandelingen als in gezinsverband. U hoeft hiervoor dus niet naar een andere zorginstelling. Dit scheelt u en uw kind veel tijd en leidt tot een snelle verbetering.

Daarnaast bieden we hulp aan gezinnen waarin problemen zijn rondom psychiatrie en/of verslaving. Want als een gezinslid, een kind of een ouder problemen heeft, zie je vaak dat het hele gezin daaronder lijdt. Ook zwerfjongeren kunnen wij goed helpen. Is uw kind van school gestuurd, dan biedt de school van Jellinek uitkomst. Dit is een samenwerkingsverband met Altra. Uw kind stomen wij klaar om weer toegelaten te kunnen worden in het reguliere onderwijs.

Wij behandelen bij Jellinek Jeugd in Amsterdam en komen ook bij kinderen en gezinnen thuis als dat nodig is. Alle behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt binnen twee weken bij ons terecht, of eerder als dat nodig is!

Aanmelden of advies?

Wilt u uw kind aanmelden of wilt u advies over uw situatie? Of wilt u of uw kind een gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan tijdens werkdagen contact met ons op.

  • Bellen: 020-590 55 55
  • Maandag tot en met vrijdag,  tijdens kantooruren. Buiten deze tijden kun je je telefoonnummer achterlaten en word je teruggebeld.
  • Mailen:aanmeldenjeugd@arkin.nl

Zelfstandig aanmelden of niet

Volgens de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst mogen jongeren vanaf 16 jaar zelfstandig een behandeling aangaan. Tot hun 16e zijn de ouders degenen die kunnen besluiten of ze in behandeling moeten. Natuurlijk worden de ouders, in overleg met de jongere, wel betrokken bij de behandeling door Jellinek Jeugd.