Wat is tucibi, tuci/tusi of pink cocaïne?

Tucibi of tusibi, tuci/tusi, pink panther of pink cocaïne is een roze poeder. Tucibi spreek je uit als 2C-B, maar het gaat om een andere drug.

In het roze poeder worden verschillende drugs gevonden. Het gaat vaak om verschillende combinatie met wisselende hoeveelheden. Er wordt onder andere MDMA, cocaine en ketamine gevonden en daarnaast soms nog cathinonen (zoals 3-MMC) of andere research chemicals, 2C-B, levamisol en Tramadol (opiaat). Voor de roze kleur wordt kleurstof gebruikt.

De ’tusibi’-mix zou z’n oorsprong hebben in Latijns Amerika, specifiek in Medellin Colombia. Ook daar is het een (riskant) mengsel van wisselende middelen.

We weten nog niet goed hoeveel en door wie het in Nederland wordt gebruikt. Maar het lijkt nog niet erg veel gebruikt te worden.

Wat zijn de risico’s?

Omdat het gaat om gebruik van meerdere drugs door elkaar, en omdat de verdeling en hoeveelheid (concentratie) van de drugs elke keer anders is, is gebruik van tucibi extra riskant en wordt dit afgeraden. De verschillende middelen zorgen voor een onvoorspelbaar effect. Veel mensen vinden dat niet prettig. De middelen in combinatie met elkaar kunnen zorgen voor extra risico en ook overdosering is een risico.

Ga je het toch gebruiken? Laat het dan eerst testen. Op drugs-test.nl lees je hier meer over en kun je zien waar je drugs kunt laten testen.

Bronnen / verder lezen:

Tusi of roze cocaïne: wat is er aan de hand? – Trimbos-instituut

Tusi: The Pink Drug Cocktail That Tricked Latin America (insightcrime.org)

Tusibí – Energy Control (Spaans)

 

versie: maart 2024