Stoptober: wat is het? En waarom zou ik meedoen?

Wil jij graag stoppen met roken, maar weet je niet waar te beginnen? Doe mee met Stoptober en stop 28 dagen met roken in oktober! Na 28 dagen heb je namelijk vijf keer meer kans om het stoppen daarna vol te houden. Je doet het niet alleen. Jaarlijks stoppen er zo’n 50.000 andere rokers in oktober. Dit jaar gaan ook BN-ers Eva Simons, Tommie Christiaan, Tim Coronel en Arno Kantelberg de uitdaging aan.

Gebruik de originele Stoptober-app om succesvol te stoppen met roken om de 28 dagen vol te houden. Je ontvangt dagelijks een bericht met handige tips. En de app houdt bij hoeveel geld je hebt bespaart. Ook kun je met medestoppers chatten om elkaar te motiveren.

Waarom is Stoptober 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om de voordelen van het stoppen te ervaren. Ook zijn dan de meeste ontwenningsverschijnselen voorbij. Daarnaast zijn 28 dagen, in totaal vier weken goed te overzien.

Wat zijn de voordelen van stoppen met roken?

Lukt het jou om 28 dagen niet te roken? Dan kun je een hoop voordelen verwachten!

  • Je hebt meer energie en een betere conditie. Je kunt beter ademen doordat je meer zuurstof in je bloed krijgt en je longcapaciteit toeneemt.
  • Meer geld voor leuke dingen. Rookte je een pakje per dag? Dan bespaar je elke week bijna 60 euro.
  • Betere huid en mooiere tanden. Dit komt omdat de doorbloeding in je huid weer toe neemt. En er geen last meer hebt van tandplak.
  • Je gaat lekkerder ruiken. En krijgt ook een frissere adem.
  • Je leeft langer! Je hebt minder kans op kanker en hart- en vaatziekten.

Lees hier meer voordelen van stoppen met roken.

Hoe kan ik meedoen met Stoptober?

Wil je graag meedoen? Ga dan naar www.stoptober.nl en klik op ‘Ik doe mee’. Meedoen is gratis. Heb je je aangemeld, dan maak je ook nog eens kans op 1 minuut gratis winkelen bij de Kruidvat! Meedoen kan ook door het downloaden van de Stoptober app.

Google Play: download de app
Apple Store: download de app

(Meer) hulp bij het stoppen met roken

Wil je graag meer ondersteuning bij het stoppen met roken? Jellinek biedt gratis en anoniem een programma dat hulp biedt bij het stoppen met roken. In het programma ga je op jouw eigen tempo aan de slag met verschillende opdrachten. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met voor- en nadelen, doelen stellen, omgaan met trek en risicosituaties. Ook kun je jouw ervaringen anoniem delen met anderen op het forum.

De Jellinek Online Zelfhulp is ook geschikt voor je smartphone. Dit betekent dus dat je overal kunt werken aan je doelstellingen, waar je ook bent en het hele jaar door. Daarnaast kun je vanaf nu heel handig je trek en gebruik registreren op je mobiel met de nieuwe Zelfhulp App.

Meld je hier aan voor het programma: Jellinek Zelfhulp (zelfhulptabak.nl)