Werking van truffels en paddo’s

Als bij het eten van truffels en paddo’s lang gekauwd wordt zou een deel van de werkzame stoffen opgenomen worden via de slijmvliezen van de mond. Dit zorgt voor een snellere opname in het lichaam. Het deel wat wordt doorgeslikt wordt opgenomen via het spijsverteringskanaal. Als er thee van wordt gezet worden de werkzame stoffen sneller opgenomen via het spijsverteringskanaal.

Het werkingsmechanisme van truffels en paddo’s is vergelijkbaar met dat van lsd. De prikkeloverdracht in de hersenen raakt verstoord. Hierdoor zie je en beleef je de omgeving anders. Zie ook Werking van LSD.

Uit een onderzoek door Britse wetenschappers uit 2011 (1) bleek dat psilocibine zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar bepaalde delen in de hersenen. Dit vond vooral plaats in de gebieden waarbij de dichtheid van zenuwcellen erg hoog is, de zogenaamde control hub regionen van het brein. Door deze verminderde bloedtoevoer kan je brein bepaalde signalen niet meer goed overdragen tussen verschillende hersengebieden, dit zorgt ervoor dat de hele wereld er ‘vreemd’ uitziet.

 

(1) Nutt, D.J., et al (2011). Neural correlates of the psychedelic state as determined by fMRI studies with psilocybin. PNAS (109, 6).

 

Versie: 22.07.2015