Ik heb last van spierklachten na GHB gebruik, hoe kan dat?

GHB-gebruikers zich vaak erg bewust lijken te zijn van allerlei lichamelijke sensaties. Hierdoor kunnen bepaalde lichamelijke klachten erger lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Dit hoeft niet direct iets ernstigs te zijn.

Na langdurig gebruik horen we van ghb-gebruikers veel spierpijnklachten terugkomen. Een enkele keer houden die klachten ook nog weken na het laatste gebruik aan. Mogelijk kan dit te maken hebben met spierafbraak, spiertrekkingen onder invloed of vallen onder invloed. Van GHB gebruik kan rhabdomyolyse (spierafbraak) optreden. Dit is voornamelijk het geval als iemand er extreem motorisch onrustig bij is (tijdens gebruik van GHB of tijdens ontwenning).

Verder is het zo dat industriële GBL zware metalen of andere toxische componenten kunnen bevatten. Het is echter onwaarschijnlijk dat je na een aantal keer GHB te hebben gebruikt last krijgt van klachten door deze componenten. Daarnaast is (chronische) spierpijn ook niet een klacht is die direct te koppelen is aan te grote inname van zware metalen. Maar inname van zware metalen zal nooit gezond voor je zijn. Wil je geen risico lopen, gebruik dan geen drugs.

Wanneer je klachten krijgt na GHB gebruik is het raadzaam geen GHB meer te gebruiken en naar de huisarts gaan. Je huisarts heeft veel beter zicht op wat de klachten kan veroorzaken. Mocht je de stap naar de huisarts moeilijk vinden kan je ook naar het landelijk spreekuur partydrugs gaan van de Brijder. Zij zijn gespecialiseerd in lichamelijke klachten na het gebruik van verschillende soorten partydrugs.

 

Versie: april 2017