Vraag & Antwoord

Kun je ook verslaafd raken aan beleggen en is de zelfhulp gokken hier geschikt voor?

Veel mensen zijn bekend met gokken in het casino maar het is ook mogelijk om te speculeren of gokken op de beurs. Bij beleggen kan je een aandeel, grondstof of indexfonds kopen of verkopen. Wanneer je iets koopt verdien je geld zodra de koers stijgt en wanneer je iets verkoopt verdien je geld als de koers daalt. Er zijn veel gevallen bekend van mensen die verslaafd raakten aan het doen van beleggingen en die hebben enorme vermogens verloren op deze manier. Beleggen heeft dus veel overeenkomsten met gokken.

Als u hier problemen mee ervaart dan raden we aan om onze zelfhulp te proberen. De Jellinek online zelfhulp voor Gokken is gratis en anoniem. U bepaalt voor uzelf aan het begin van het programma een doel (bijvoorbeeld stoppen of minderen). Het programma ondersteunt u vervolgens bij het houden aan uw voornemens. U maakt gedurende het programma verschillende inzicht gevende opdrachten, die u bijvoorbeeld meer zicht geven in uw motieven om te gokken, de voordelen en de nadelen. U gaat aan de slag met tips en alternatieven en kunt via het forum in contact komen met lotgenoten. Wekelijks ontvangt u een overzicht van uw resultaten. U kunt op elk moment van de dag uw opdrachten maken, wanneer het u uitkomt. Er zijn verder geen face-to-face afspraken. Het enige wat u nodig heeft is een internet connectie.

De zelfhulp voor gokken is echter niet voor iedereen geschikt. Wanneer er sprake is van grote schulden is de Jellinek Zelfhulp ontoereikend en raden wij u aan een andere vorm van hulp te zoeken. U kunt hiervoor een gratis adviesgesprek aanvragen bij de Jellinek om samen te kijken naar de meest geschikte hulp vorm voor u. Dit kan via het Jellinek Expert Team. Hier krijgt u een professional aan de lijn die u gepast advies kan geven gericht op uw situatie. U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-11.00u en 15.00-17.00u bellen op: 088 505 1220.

Om te beoordelen of de zelfhulp voor u geschikt is kunt u ook onze zelftest doen. U kunt het gratis programma starten, en ten alle tijden weer stoppen indien gewenst. Mocht het programma volgens u toch niet geschikt zijn voor beleggen, dan horen wij dit ook graag van u terug zodat wij dit mee kunnen nemen in volgende verbeteringsrondes.

 

Versie: oktober 2018

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat