Kun je ook verslaafd raken aan beleggen en is de zelfhulp gokken hier geschikt voor?

Ja, er zijn veel gevallen bekend van mensen die verslaafd raakten aan het doen van beleggingen. Zij hebben grote vermogens verloren op deze manier. Beleggen heeft dus veel overeenkomsten met gokken. Dit geldt ook voor het handelen in cryptovaluta. Als je hier problemen mee ervaart dan raden we aan om onze zelfhulp te proberen. 

Veel mensen zijn bekend met gokken in het casino maar het is ook mogelijk om te speculeren of gokken op de beurs of te handelen in cryptomunten. Bij beleggen kun je een aandeel, grondstof of indexfonds kopen of verkopen. Wanneer je iets koopt verdien je geld zodra de koers stijgt en wanneer je iets verkoopt verdien je geld als de koers daalt.

Online zelfhulp
De Jellinek online zelfhulp voor Gokken is gratis en anoniem. Je bepaalt voor jezelf aan het begin van het programma een doel (bijvoorbeeld stoppen of minderen). Het programma ondersteunt je vervolgens bij het houden aan je voornemens. Je maakt gedurende het programma verschillende inzichtgevende opdrachten, die je bijvoorbeeld meer zicht geven in je motieven om te gokken, de voordelen en de nadelen. Je gaat aan de slag met tips en alternatieven en kunt via het forum in contact komen met lotgenoten. Wekelijks ontvang je een overzicht van je resultaten. Je kunt op elk moment van de dag je opdrachten maken, wanneer het je uitkomt. Er zijn verder geen face-to-face afspraken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Om te beoordelen of de zelfhulp voor jou geschikt is kun je ook onze zelftest doen. Je kunt het gratis programma starten, en altijd weer stoppen als je dat wilt. Mocht het programma volgens jou toch niet geschikt zijn voor beleggen, dan horen wij dit ook graag van je terug zodat wij dit mee kunnen nemen in volgende verbeteringsrondes.

Gratis adviesgesprek
Als je liever eerst een gratis adviesgesprek wil, dan is dit ook mogelijk.
Dit kan via de Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00.
Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld.

 

 

Versie: februari 2024