Vraag & Antwoord

Kun je van XTC angstig worden?

Angst tijdens XTC-gebruik kan voorkomen. Ook paniekaanvallen die soms na XTC-gebruik enige tijd aanhouden kunnen voorkomen.

Angst kun je voorkomen door je goed voor te bereiden op gebruik. Soms zal angst te maken met onzekerheid over het middel. Je gebruikt drugs en je voelt je niet goed. Je schrikt misschien van de hartkloppingen die XTC kan veroorzaken of je voelt je misselijk worden. Verschijnselen die kunnen optreden zeker als je de eerste keer gebruikt. Als je dat niet weet kun je al gauw denken dat er iets mis is, waarna de angst toeslaat.

Om angst te voorkomen is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over XTC. Dan weet wat je kunt verwachten. Lees er dus zoveel mogelijk over.

Ook is heel belangrijk dat je goed voelt en uitgerust bent wanneer je gaat gebruiken. Als je je niet prettig voelt wanneer je gaat gebruiken, is de kans dat XTC verkeerd valt groter. Als je regelmatig last hebt van paniekaanvallen is het beter om helemaal niet te gebruiken.

Wat te doen bij angst tijdens XTC-gebruik

Mochten de klachten na gebruik lang aanhouden dan moet je je huisarts raadplegen of het medisch spreekuur partydrugs van de Brijder raadplegen.

 

Versie: februari 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat