Vraag & Antwoord

Is het gebruik van dexamfetamine zonder risico?

Wanneer je dexamfetamine (recreatief) gebruikt, is dat nooit helemaal zonder risico.

Dexamfetamine is namelijk een upper. Je hart gaat er sneller van kloppen, je bloeddruk stijgt, je krijgt het warmer en je eetlust vermindert. Hierdoor loop je een risico op hartritmestoornissen. Daarnaast kun je somberheid of angst ervaren, wanneer de dexamfetamine is uitgewerkt.

Voor mensen met ADHD is dexamfetamine een medicijn, maar voor anderen (zonder recept) is het gewoon een recreatieve drug (zoals amfetamine of MDMA).

Wanneer je dexamfetamine recreatief gebruikt, zorg ervoor dat je voor en na gebruik goed slaapt, gezond eet, en goed voor jezelf zorgt. Combineer het ook niet met andere drugs, dan loop je het minste risico op bijwerkingen.

Alcohol en drugs gebruiken brengt altijd zekere risico’s met zich mee. Wil je die risico’s niet lopen, gebruik dan geen alcohol en drugs. Wil je toch gebruiken, zorg dan dat je de risico’s zo veel mogelijk beperkt. Lees daarvoor tips op de website van Unity en Drugs en Uitgaan. Laat altijd vooraf je drugs testen bij één van de testpunten in Nederland.

 

Versie: April 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat