Deel jouw ervaring

Jellinek
dé expert op het gebied van verslavingszorg

Hoe kun je het gamen leuk houden?

Als je je aan de volgende regels houdt kun je het gamen leuk houden:

  1. Bepaal van te voren hoeveel uur per dag je wilt gamen. Hoeveel uur dat mag zijn valt moeilijk te zeggen: 1 uur, 2 uur, 2,5 uur. Wordt het meer dan gaat het al snel ten koste van andere belangrijke dingen.
  2. Houd bij hoeveel uur je op een dag gamet.
  3. Maak, bij problemen met ouders, afspraken over het aantal uren dat je mag gamen. Bijvoorbeeld 2 uur per dag. Gebruik ook hier de weekkaart gamen voor.
  4. Laat gamen niet ten koste gaan van andere dingen die belangrijk zijn in het leven zoals: nachtrust, school, hobby’s en vrienden.
  5. Wees een gezellige huisgenoot. Blijf sociaal, eet gezellig mee, doe ook eens wat samen. Als je bij thuiskomen meteen achter de computer kruipt en onbereikbaar bent voor iedereen, ben je niet echt gezellig bezig.
  6. Haal je doelen met gamen overdag. Ga niet ’s nachts afspreken met andere spelers om je doel te halen.
  7. Let op signalen van teveel gamen zoals: geïrriteerd zijn als je niet kunt spelen, vaak denken aan gamen en veel tijd kwijt zijn met gamen.
  8. Maak gamen niet te belangrijk in je leven.

Doe de test!

Klik hier voor de game-test. Met deze test kun je nagaan of je riskant speelt.

Denk je dat je hulp nodig hebt?

Gameverslaving is een serieus probleem: als jij of je ouders (of verzorgers) het gevoel hebben dat het zo ver uit de hand loopt met het gamen, dat je het zelf niet meer kunt oplossen, dan is misschien het moment gekomen voor een volgende stap. Je kunt je dan aanmelden voor een gratis adviesgesprek. Bel hiervoor met het Jellinek Expert Team. Elke werkdag te bereiken van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur op 088 505 1220.

 

Versie: oktober 2018

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin