Hoe gebruikt men 4-FA of 4-FMP?

4-FA komt het meest voor in de vorm van poeder of pillen. In pil-vorm wordt 4-FA geslikt. Poeders stoppen gebruikers in een capsule of een vloeitje (bommetje) of wordt ook wel eens opgelost in een drankje.

Het verschil tussen een pil, een capsule en poeder

Er is wat betreft effect geen verschil tussen 4-FA-pillen, 4-FA-poeders of capsules met 4-FA.

Capsules zijn gemaakt van een zetmeelachtige of suikerachtige substantie en kunnen doorzichtig zijn of verschillende kleurtjes hebben. Een capsule kan gevuld zijn met allerlei stoffen. 4-FA, maar ook andere stoffen zoals amfetamine (speed), MDMA, cafeïne of helemaal niks. Ook sommige smartsthopproducten zitten in capsules. De capsules zitten dan meestal in een zakje en op het zakje staat dan wat erin zit. Als gebruikers zelf een capsule vullen kunnen ze hiervoor een mg-weegschaal gebruiken om zo een nauwkeurige dosis te bepalen.

Dosering van 4-FA

Er bestaat geen veilige dosis 4-FA. Het gebruik van drugs brengt altijd risico’s met zich mee. De meeste gebruikers nemen tussen de 100 en 150 mg. Een lichte dosering ligt meestal tussen de 70 en 100 mg. Een medium dosering tussen de 100 en 150 mg. Doseringen boven de 150 mg worden vaak als heftig ervaren.

Vanuit gebruikerservaringen blijkt dat bijnemen geen prettige effecten oplevert. Het zorgt er vooral voor een toename van de bijwerkingen als lang wakker blijven en hoofdpijn. Het is bij 4-FA dan ook af te raden om hoge dosissen te nemen of bij te doseren. De kans op ernstige bijwerkingen neemt dan zeer toe.

Een belangrijk gevaar bij het gebruik is dat de klachten die gebruikers ervaren in het begin vrij mild van aard zijn, in het bijzonder (lichte) hoofdpijn en een (lichte) verhoging van de bloeddruk. Klachten kunnen onverwacht omslaan in levensbedreigende situaties, zoals hersenbloeding. Gebruikers van 4-FA die klachten als hoofdpijn ervaren na het gebruik worden geadviseerd zich direct tot de EHBO van een evenement of de huisarts te wenden.

Het is wel belangrijk om van tevoren de 4-FA te laten testen. Testen is echt noodzakelijk om te weten hoeveel milligram een 4-FA-pil bevat en of er geen andere stoffen in de pil zitten.