Wat zijn de gezondheidsrisico’s van de combinatie van MDMA (XTC) en LSD?

Het combineren van MDMA (XTC) en LSD wordt ook wel candyflippen genoemd.

Er is weinig bekend over de gezondheidsrisico’s van de combinatie van MDMA en LSD. Het is lastig om onderzoek te doen naar de gevolgen van drugs op het lichaam, omdat het toedienen van een stof die mogelijk schadelijk is, ethisch gezien lastig is. Onderzoek naar combinaties komt hierdoor nog minder voor. Dus wat het effect van de combinatie van LSD en MDMA op je lichaam heeft, en op de vraag of MDMA extra schadelijk is door LSD, kunnen we geen compleet antwoord op geven.

LSD en MDMA zijn beiden bewustzijnsveranderende middelen. Als je bewustzijnsveranderende middelen met elkaar combineert dan kunnen deze elkaar versterken. Ook kunnen de effecten onvoorspelbaar zijn. Daarom raden we combineren af. Als je er toch voor kiest om te combineren neem dan minder van beide stoffen.

LSD duurt ruim 2x zo langs als MDMA. Als je er voor kiest om deze stoffen te combineren, is het daarom belangrijk om na te denken over wat je wanneer neemt. Als je ze tegelijkertijd inneemt is de MDMA uitgewerkt voordat de LSD uitgewerkt is. Na het gebruik van MDMA voelen sommige mensen zich leeg en down. Als je dan nog aan het trippen bent is dat geen fijne ervaring.

Ook is het belangrijk om alleen tripmiddelen te gebruiken als je lekker in je vel zit. Zie ook drug, set en setting.

Voor informatie over partydrugs: unity.nl of  Drugs en Uitgaan. Laat altijd vooraf je drugs testen bij één van de testpunten in Nederland.

 

Versie: augustus 2020