Vraag & Antwoord

Kan ik als familie of naaste ook contact hebben met de behandelaar?

Als iemand uit uw omgeving, familie, vriend(in) of partner is opgenomen bij Jellinek, dan kan er bij u behoefte zijn om contact op te nemen met de behandelaar die betrokken is bij de behandeling.

We moedigen de betrokkenheid van naasten bij de behandeling aan. Echter in verband met privacy kan dit contact alleen verlopen via de cliënt die in behandeling is. U kunt aan hem of haar meedelen, dat u graag betrokken wilt worden bij de behandeling, zodat u ook de behandeling kunt ondersteunen. Met toestemming van de cliënt kunt u dan meekomen naar een gesprek.

Buiten een cliënt om kunt u helaas geen contact zoeken met de behandelaar. Jellinek mag en zal nooit mededelingen doen over een cliënt. Ook niet over of iemand in behandeling is.

Als iemand is opgenomen, dan kunt u natuurlijk wel altijd tijdens de bezoekuren op bezoek komen op de locatie waar de cliënt is opgenomen.

U kunt wel zelf advies en hulp krijgen bij het omgaan met iemand die verslaafd is. Jellinek biedt verschillende cursussen voor familie en omgeving van een verslaafde. Hier leert u om uzelf staande te houden en effectieve steun te bieden aan uw verslaafde familielid, partner of bekende.

 

Versie: oktober 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat