Praktische informatie

Hier vind je alle praktische informatie omtrent behandelingen, zoals wachttijden, kosten van de behandeling, maar ook kun je lezen wat een intakegesprek precies is en hoe de aanmeldprocedure verloopt. Ook kun je de video hieronder bekijken. Hier worden de diverse stappen van een intake uitgelegd en vertelt Gerard over hoe zijn intake verlopen is.

In alle brochures (pdf) van Jellinek kun je per behandeling eenvoudig alle informatie nalezen en eventueel printen.

Het eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek (intakegesprek) bespreek je met je behandelaar wat je met je behandeling wil bereiken. In dit gesprek proberen jullie in kaart te brengen wat er precies aan de hand is en wat je klachten zijn. Ook wordt gekeken of er andere vormen van hulp nodig zijn, zoals een lichamelijk onderzoek bij de huisarts.

We vinden het belangrijk dat je een partner, familielid of vriend(in) meeneemt naar de intake en mogelijk ook naar vervolggesprekken. Een behandeling is vaak effectiever wanneer familie en vrienden daarbij een rol krijgen. Dat ervaren wij in de praktijk en het blijkt ook uit onderzoek. Samenwerking tussen de cliënt, mensen uit de eigen omgeving en de hulpverleners, vinden wij dan ook van groot belang. Als je niet goed weet wie je wilt betrekken bij je behandeling dan kun je dit tijdens de intake bespreken.

Afhankelijk van de ernst van je klachten, je mogelijkheden en die van je netwerk, bekijken we samen wat voor jou de beste behandeling is. In overleg bepaal je wat nodig en wat haalbaar is. Zo kom je tot een plan waar de behandelgesprekken zich op zullen richten. Ook het aantal gesprekken wordt vastgesteld.

Het intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten, en soms 90 minuten of langer. Soms is er een aanvullende afspraak nodig om erachter te komen bij welke behandeling je het meeste baat hebt.

Ter voorbereiding op het eerste gesprek:

  • Stuur informatie van eventueel eerdere behandelingen naar ons op (op te vragen bij de oud-behandelaar of huisarts);
  • Vul de vragenlijst in die je per mail hebt ontvangen;
  • Denk alvast na wie je als contactpersoon wilt opgeven, dit kan een familielid, partner maar ook een vriend of vriendin zijn.

 Meenemen naar het eerste gesprek 

  • Geldig legitimatiebewijs

PGO

Vanaf 12 januari 2022 kun je als cliënt van Jellinek onderdelen van je zorgdossier bekijken in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Bekijk de animatie voor meer informatie. Op de website van Arkin staan veelgestelde vragen over het gebruik van een PGO.