Stoppen met drinken

Je wilt graag stoppen met drinken, of je alcoholgebruik verminderen. Het stoppen met drinken kan soms best lastig zijn, je kunt dan wel een steuntje in de rug gebruiken. Op deze pagina vertellen we je over de mogelijkheden van Jellinek hoe te minderen of te stoppen met drinken.   

Meld je aan voor de Zelfhulp

Stoppen met drinken

Jellinek biedt voor volwassenen een online zelfhulp aan om te minderen of stoppen met drinken. Dit is een online, zelfstandig, gratis en ook anoniem programma. Op deze manier kun je in je eigen tijd werken aan jouw gebruik. In het programma van de Zelfhulp ga je aan de slag met leesopdrachten, kijkopdrachten en maakopdrachten. Het programma bestaat uit zes weken en helpt je stapsgewijs met het onder controle krijgen van je gebruik. Dit kan via je mobiel of via je desktop. Een account aanmaken kan met je e-mailadres.   

Voor de een werkt de Jellinek Online Zelfhulp goed, maar de ander wil misschien meer hulp bij het stoppen met drinken.  

Behandeling voor stoppen met drinken

Als je graag meer ondersteuning wilt kun je je ook aanmelden voor behandeling. Samen met een behandelaar bespreek je de behandeling die het beste bij jou past. Ook wordt er tijdens de behandeling besproken of je wilt minderen of wilt stoppen met  drinken .   

Meld je aan voor Behandeling

De voordelen van stoppen met drinken

Er zijn verschillende voordelen die het je oplevert als je stopt met drinken. Het verbetert namelijk onder andere de kwaliteit van je slaap, je gezondheid en je motivatie vergroot. Bovendien houd je geld over om aan andere dingen te besteden.