Alcoholist

Hoe herken je of iemand een alcoholprobleem heeft en wanneer spreken we van alcoholisme? Op deze pagina gaan we daar verder op de termen ‘alcoholprobleem’ en ‘alcoholisme’ in en vertellen we je de mogelijkheden om te minderen of stoppen met alcohol. 

Meld je aan voor de Zelfhulp

Alcoholist

De term alcoholist is een term die we bij Jellinek niet gebruiken. Bij Jellinek spreken we over een drinker. Toch is de term alcoholist een gangbare term in onze samenleving. 

Alcoholist en alcoholprobleem

We spreken van een alcoholprobleem wanneer iemand veel drinkt en verschillende problemen heeft die met het drinken van alcohol te maken hebben. Dit kunnen gezondheidsklachten of problemen met relaties of werk zijn. Verder kunnen er problemen ontstaan door verkeersongelukken of door geweld en agressie.  

Het herkennen van een alcoholist

Een alcoholist is iemand die sterk verlangt naar alcohol, wel wil maar niet kan minderen en blijft gebruiken ondanks de schade die het gebruik oplevert. 0,7% van de bevolking tussen 18 en 64 jaar is alcoholist.  

Alcoholist en stoppen met alcohol

Zou je graag willen minderen of stoppen met alcohol dan zijn er verschillende mogelijkheden. Jellinek biedt de online Zelfhulp Alcohol waarbij je gratis, anoniem, online en in je eigen tijd/tempo kunt werken minderen/stoppen van je alcoholgebruik. Wil je graag persoonlijke begeleiding dat kun je je ook aanmelden voor behandeling. 

Meld je aan voor Behandeling