Zit er strychnine in lsd?

Strychnine wordt gebruik als rattengif. Het verhaal van strychnine in lsd is een hardnekkig gerucht. De basis van dit gerucht ligt in 1970 toen iemand op de zwarte markt in de Verenigde Staten LSD wilde kopen en in plaats van LSD strychnine kreeg. Deze persoon is daaraan overleden.

Het product dat hij gekocht had, bevatte helemaal geen LSD maar alleen strychnine. Daarna zijn in de VS honderden samples LSD onderzocht maar strychnine is nooit gevonden. Door de vele aandacht die deze zaak heeft gekregen is het strychnineverhaal maar blijven rondzingen. In Nederland is strychnine nooit bij de drugs testservice aangetroffen.

In Nederland is de verkoop van strychnine bevattende producten verboden. Strychnine kan leiden tot convulsies, spiertrekkingen en spierstijfheid. Overlijden is meestal een gevolg van verstikking.

Er is geen reden te bedenken waarom men strychnine aan LSD zou toevoegen. VanLSD heb je maar weinig nodig. De hoeveelheid varieert van enkele tientallen tot enkele honderden microgram. Een microgram is 1/1000 milligram. Strychnine kan dodelijk zijn vanaf een hoeveelheid van 5 mg. Die hoeveelheid past waarschijnlijk niet op een papertrip.

 

Versie: juni 2020