Vraag & Antwoord

Zit er strychnine in LSD?

Strychnine is rattengif. Het verhaal van strychnine in LSD is een hardnekkig gerucht. De basis van dit gerucht ligt in 1970 toen iemand op de zwarte markt in de Verenigde Staten LSD wilde kopen en in plaats van LSD strychnine kreeg. Deze persoon is daaraan overleden.

Het product dat hij gekocht had, bevatte in het geheel geen LSD maar alleen strychnine. Daarna zijn in de VS honderden samples LSD onderzocht maar strychnine is nooit gevonden. Door de vele aandacht die deze zaak heeft gekregen is het strychnineverhaal maar blijven rondzingen.

In Nederland is verkoop van strychnine bevattende producten verboden. Strychnine kan leiden tot convulsies, spiertrekkingen en spierstijfheid. Overlijden is meestal een gevolg van verstikking.

Er is geen reden te bedenken waarom men strychnine aan LSD zou toevoegen. Van LSD heb je maar weinig nodig. De hoeveelheid varieert van enkele tientallen tot enkele honderden microgram. Een microgram is 1/1000 milligram.

Strychnine kan dodelijk zijn vanaf een hoeveelheid van 5 mg. Als het al in LSD zou zitten dan zou het dus de hoeveelheid LSD aanzienlijk moeten overtreffen om levensbedreigend te zijn.

 

Versie: september 2015

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat