Deel jouw ervaring

 
Corona update
Klik hier voor het laatste nieuws

Word je stoned van nootmuskaat eten/roken?

Van nootmuskaat kun je onder invloed raken. Je voelt je high en sommige gebruikers krijgen het idee te zweven.

Nootmuskaat bevat onder meer safrololie. Deze olie kan worden gebruikt als een van de grondstoffen voor de productie van xtc. Nootmuskaat komt oorspronkelijk van de Molukken.

Toen de Europeanen met deze specerij in aanraking kwamen, geloofde men aanvankelijk dat de noot ook kon dienen voor het opwekken van een abortus. Het verhaal gaat dat er ooit een vrouw is geweest die om een abortus op te wekken een aantal nootmuskaatnoten te slikken kreeg en heftig begon te hallucineren. Ze overleefde de behandeling ternauwernood.

In India wordt het middel bij gebrek aan beter wel eens in gevangenissen gebruikt. Meestal wordt dan een eetlepel fijngeraspte nootmuskaat ingenomen, bijvoorbeeld in glas water of cola. Fijngemalen kun je het ook snuiven.

Effecten

Nootmuskaat begint pas na lange tijd te werken. Je moet 2 tot 5 uur wachten voordat er effecten optreden. Je voelt je high en sommige gebruikers krijgen het idee te zweven. Een enkele keer lijkt het alsof je geen ledematen meer hebt. Tijd en ruimte worden anders ervaren. De high neemt langzaam af, maar kan wel 1 tot 2 dagen aanhouden.

Al tijdens het gebruik kun je misselijk en duizelig worden en ook kun je hartkloppingen krijgen. De volgende dag heb je een kater. Gebruikers klagen over een gevoel van algehele malaise, hoofdpijn, duizeligheid, een droge mond en hartkloppingen. Bij overdosering is een psychose mogelijk.

 

Versie: september 2018

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin