Welk behandelaanbod heeft Jellinek voor speed?

Het behandelaanbod bestaat uit:

  • Poliklinische behandeling;
  • Dagbehandeling;
  • Klinische behandeling

Kijk voor een overzicht onder de knop behandeling.

Poliklinische behandeling

Bij poliklinische behandeling kom je op gesprek. Je wordt niet opgenomen. De behandelingen zijn gebaseerd op motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie. Wetenschappelijk is aangetoond dat deze methoden effectief zijn. Bij de behandeling staat het veranderen van het gebruik centraal. Voor andere problemen (bijvoorbeeld depressie) worden een aantal aanvullende programma’s aangeboden.

Dagbehandeling

Bij een dagbehandeling word je overdag gedurende een aantal dagen per week behandeld.

De behandeling duurt maximaal twaalf weken. De behandeling is er op gericht om voor langere tijd te stoppen met alcohol en/of druggebruik.

Klinische behandeling

Er zijn verschillende klinieken:

  • Klinische detox (ontgiftingskliniek). Hierbij word je ongeveer een week opgenomen. Bij de klinische detox kun je veilig ontgiften van verslavende middelen.
  • KBO (Klinische Behandeling Jacob Obrechtstraat). De KBO biedt een behandeling voor mensen met ernstige verslavingsproblemen. De duur van de behandeling is maximaal 12 weken, maar er kan ook een kortere periode worden afgesproken. Naast groepstrainingen heb je individuele gesprekken met jouw behandelaar.

 

Versie: september 2019