Wat zijn de risico’s van gokken?

Geldproblemen

Het grootste risico is het krijgen van geldproblemen. Wil een gokker steeds vaker en langer spelen, dan zal hij al gauw geld moeten lenen. Uiteindelijk moeten ze zich ook in de schulden steken om het gokken te financieren. Sommige hopen dan op een grote klapper om hun schulden te kunnen aflossen. Ze spelen steeds vaker en langer, waardoor ze nog meer in de moeilijkheden komen. Nogal eens raakt men op het criminele pad om de schulden te kunnen aflossen.

Studie/werkproblemen

Door het verwaarlozen van school, studie of werk krijgen gokkers problemen. Ze spijbelen, komen te laat, leveren slecht werk af. Ook gebruiken ze smoezen om niet de waarheid te hoeven zeggen. Uiteindelijk volgt schorsing van school of ontslag op het werk.

Sociale problemen

Door teveel te gokken raken gokkers sociaal in de problemen. Ze verwaarlozen familie en vrienden en dat loopt uit op ruzie en onbegrip. Mensen uit de omgeving zijn op een gegeven moment de leugens en het gedraai zat en keren zich van de gokker af.

Afhankelijkheid

Naar gokken kun je sterk verlangen. Ook zie je dat spelers steeds meer tijd en geld aan het gokken besteden. Bij stoppen met gokken kunnen ontwenningsverschijnselen optreden zoals hoofdpijn, vermoeidheid, trillingen of transpireren. Ook kunnen psychische klachten voorkomen zoals je down, angstig of schuldig voelen.

Psychische en lichamelijke problemen

Als je niet lekker in je vel zit kan gokken dat gevoel verergeren. Je kan meer spanning en stress ervaren. Daarnaast kan je minder goed voor jezelf zorgen waardoor je lichamelijke klachten kan krijgen. Zoals hoofdpijn, maagpijn, trillen, zweten, onrust en slecht slapen.