Wat is IkPas/Dry January?

IkPas/Dry January is een landelijke campagne met als doel: meer bewust om te gaan met alcohol. Dat doe je door zelf te ervaren hoe het is om de maand januari geen alcohol te drinken. Dit heet Dry January.

Wanneer?

De campagne start na de feestdagen op 1 januari 2021. Inschrijven kan vanaf 18 november 2020.

Waarom meedoen?

Je wordt je bewuster van je eigen gedrag en keuzes rond alcohol. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en ontdekt wat het je oplevert om een maand niet te drinken.

Deelnemers in voorgaande jaren lieten dit weten:

  • 62% voelt zich fysiek fitter
  • 55% slaapt beter
  • 32 % verliest gewicht.

Een groot aantal deelnemers drinkt na deelname bewust minder alcohol dan daarvoor.

Ga jij de uitdaging met jezelf aan?

Je kan je aanmelden via deze link.
Maak een frisse start van het nieuwe jaar en wordt weer bewust van je alcoholgebruik. Jellinek en IkPas helpen je daar natuurlijk bij.

Duurt het te lang voordat de campagne weer start? Dan kan je natuurlijk altijd zelf besluiten een maand niet te drinken. Als je daarvoor tips wilt kan je altijd contact opnemen met de Jellinek Advieslijn: 088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00.
Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld.

Nodig je vrienden en familie uit en doe het samen!

Samen meedoen is leuker dan alleen. Na de feestdagen samen een gezonde start van het jaar maken? Nodig je vrienden en familie uit en laat ons weten dat jullie samen mee doen. Samen meedoen is tenslotte leuker dan alleen.

Download hier de materialen

Hieronder kun je beeldmateriaal downloaden. Wil je bewegend beeldmateriaal neem dan contact op met preventie@jellinek.nl.

Ben je professional?

Ben je professional of huisarts en wil je een stilstaand beeld om weer te kunnen geven op een TV scherm? Download dan onderstaande afbeeldingen.

 

Versie: november 2020