Deel jouw ervaring

 
Corona update
Klik hier voor het laatste nieuws

Wat is het verschil tussen plantaardige en synthetische drugs?

Synthetische drugs zijn in het laboratorium nagemaakte plantaardige drugs. Voorbeelden van plantaardige drugs zijn: paddenstoelen, ephedra, khat, hasj, wiet, tabak, papaver, maar ook allerlei kruiden zoals kava kava en yohimbe. Voorbeelden van synthetische drugs zijn efedrine, amfetamine en xtc.

Effecten plantaardige en synthetische drugs

XTC pilEr is geen verschil in uitwerking tussen synthetische of plantaardige drugs.

Van de meeste plantaardige drugs is bekend wat de werkzame stof is. Deze stof kan men in een laboratorium precies namaken. De werkzame stof in bijvoorbeeld de Ephedra plant is efedrine. Deze stof kan men in laboratorium namaken. Amfetamine (speed) is weer een variant van efedrine.

Voor het lichaam maakt het niet uit of een drug natuurlijk of synthetisch is. Een efedrine molecuul is een efedrine molecuul en het maakt niet uit of deze van een plant of van een laboratorium komt.

Plantaardige drugs lijken soms milder maar dat komt dan door de dosis die genomen wordt. Bladeren van de ephedraplant bevatten weinig werkzame stof. Als men evenveel efedrine zou nemen dan er in een ephedra blad zit, zou het effect van die dosis efedrine ook mild zijn.

Combinatie van stoffen

Plantaardige producten bevatten wel veel verschillende stoffen. Sommige van deze stoffen kunnen in combinatie met de werkzame stof een specifiek effect geven wat synthetische drugs dan weer niet hebben. Dit kan een voordeel zijn voor mensen die dit specifieke effect zoeken.

Vooroordelen plantaardige drugs

Nogal eens wordt van plantaardige drugs gezegd dat het natuurlijk is en niet synthetisch of chemisch. Om die reden zou het geen kwaad kunnen. Dit nu is onzin.

Kijk maar naar tabak: plantaardig, niet synthetisch of chemisch maar het veroorzaakt wel de meeste doden van alle drugs. Ook zijn plantaardige drugs lang niet altijd mild. Van sommige drugs kan men bijvoorbeeld heel heftig gaan hallucineren. Een voorbeeld hiervan is de Peyote Cactus.

Een voordeel van synthetische drugs is dat zij heel precies gedoseerd kunnen worden. Bij plantaardige middelen weet men nooit hoeveel er precies in zit. Zo kan het efedrine gehalte in ephedra variëren en ook bij hasj en wiet kan het THC- gehalte steeds anders zijn.

 

Versie: maart 2016

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin