Deel jouw ervaring

 
Corona update
Klik hier voor het laatste nieuws

Wat is Ephedra-extract?

Ephedra extract is een onduidelijk begrip. Toen ephedra nog in smartshops verkocht werd (sinds april 2004 is dat verboden) trof je op de verpakking vaak de volgende beschrijving aan: Ephedra extract ….mg, met daarachter tussen haakjes….% gestandaardiseerd. Dus bijvoorbeeld: “Ephedra extract 100 mg (10% gestandaardiseerd)”.

Dit percentage sloeg dan op de efedrine-achtige verbindingen. Efedrine is de werkzame stof in de ephedraplant. 100 mg ephedra-extract 10% gestandaardiseerd zou dan overeenkomen met 10 mg efedrine-achtige verbindingen. Efedrine-achtige verbindingen is nog niet helemaal hetzelfde als zuivere efedrine. Sommige van deze verbindingen hebben namelijk minder effect.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft geadviseerd om voedingssupplementen die meer 8 mg efedrine-achtige verbindingen per consumptie-eenheid bevatten te verbieden.

Ephedra houdende producten mogen in Nederland niet meer verkocht worden. Mogelijk kom je ze nog wel in het illegale circuit tegen of in het in buitenland.

 

Versie: juni 2019

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin