Wat zijn 2C-T-7 en 2C-T-2?

2C-T-2 en 2C-T-7 is een synthetische verbinding die, net als 2C-B, 2C-T-2 en ook MDMA (XTC), behoort tot de fenethylamines. Ze zijn ontdekt door de Amerikaanse scheikundige Alexander Shulgin. In de jaren 90 werden de stoffen wel in smartshops verkocht of online. Dit kwam vrij snel na het verbod op 2C-B.

Wat doet het?

2C-T-2 en 2C-T-7 zijn varianten van 2C-B. Ze lijken qua effect erg op 2C-B. Het verschil is vooral de duur van de effecten. Die kunnen wel 6-10 uur aanhouden in plaats van 4-6.

Het zijn een stoffen met twee kanten: een energieke ‘speedy’ kant en een bewustzijnsveranderende ’trippy’ kant. Het trippy, hallucinerende effect overheerst. Het speedy effect houdt vooral in dat iemand niet makkelijk in slaap valt na gebruik. Echt veel extra energie zoals na het nemen van speed het geval is, is er niet.
Zie voor meer informatie over effecten, risico’s etc. 2C-B.

De wet

2C-T-2 is sinds april 1999 verboden. 2C-T-7 mag sinds 2004 niet meer verkocht worden. Beide stoffen staan op lijst 1 van de Opiumwet. Dit houdt in dat ze net zo illegaal zijn als bijvoorbeeld cocaïne of MDMA.

 

Bron:

PHIKAL, Phenethylamines I Have Known And Loved’ door Alexander Shulgin.

 

Versie: oktober 2020