Vraag & Antwoord

Waar groeit de cocaplant?

De cocaplant groeit in Zuid Amerika (Peru, Colombia en Bolivia) in het Andes gebergte op een hoogte van 500 tot 2000 meter. In Zuid Amerika worden de bladeren gekauwd. De bladeren bevatten een 0,5 tot 1% cocaïne. Verder bevatten de bladeren vitamine A, C, E en B2 en mineralen als magnesium, barium, koper, zink, ijzer, aluminium en fosfaat. Ook bevatten de bladeren proteïnen, vetten, koolhydraten en kalk.

De plant wordt gekweekt op kleine, terrasvormige plantages die ‘cocales’ worden genoemd. Twee belangrijke soorten zijn de Erythroxylon Coca (Boliviaanse Cocaplant) en de Erythroxylon Novogranatense (Colombiaanse cocaplant).

Een cocablad bevat 0,5 tot 1,5%cocaïne

Verwerken cocabladeren

Na het plukken worden de bladeren zo’n 6 uur gedroogd. Vervolgens worden de bladeren op grote hopen gelegd waarna men ze nog ongeveer 3 dagen laat liggen om te ‘zweten’. De hard geworden, droge bladeren worden dan weer zacht en soepel waardoor ze beter kauwbaar zijn. Vervolgens worden de bladeren nog een half uur in de zon te drogen gelegd en daarna verpakt en vervoerd. Het verwerkingsproces van cocabladeren duurt dus ongeveer vier dagen.

 

Versie: augustus 2015

 

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat