Vraag & Antwoord

Waar vind ik meer informatie over gamen en gameverslaving?

Voor informatie en achtergrond naar aard en omvang van game-verslaving kun je kijken op www.ivo.nl. Op de Jellinek website staat een test voor mensen die willen checken of ze riskant gamen. Hier vind je meer informatie over gamen in het algemeen.

Een behandeling voor gameverslaving bestaat uit kortdurende behandeling, 4 a 10 gesprekken. De behandeling is gebaseerd op motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie. Op deze pagina vind je meer informatie over behandeling bij gameverslaving.

Bij jongeren tussen de 12 en 16 spelen de ouders nog een significante rol als het gaat om overmatig gamen. Begrenzen van het aantal digitale uren kan noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld 1 tot 3 uur  per dag maximaal). Jongeren die vaardigheden ontwikkelen in het omgaan met vrije tijd, en jongeren die een redelijk goed zelfvertrouwen hebben opgebouwd, structuur en ondersteuning kennen, zullen minder snel vastlopen in hun gamegedrag. Bekijk als ouder ook eens deze pagina voor meer informatie.

We spreken van gameverslaving als:

Als er sprake is van verslaving kan Jellinek systeembegeleiding (oudergezinsondersteuning) en leefstijltraining aanreiken en lukt het vaak om het game gedrag een andere wending te laten nemen. Wil je een Jellinek medewerker spreken van Jellinek Jeugdnet? Hier vind je contactgegevens.

Kijk ook eens bij www.mijnkindonline.nl en bij Gameadviesopmaat.

 

Versie: april 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat