Vraag & Antwoord

Val je van blowen af?

Of je van blowen afvalt is niet duidelijk en verschilt waarschijnlijk per persoon. Cannabis heeft een stimulerend effect op de eetlust. Als je blowt kun je een ‘vreetkick’ krijgen. Er zijn dus redenen om van cannabis het tegendeel te verwachten. Cannabis wordt zelfs wel eens gebruikt om de eetlust te stimuleren, bijvoorbeeld bij Aidspatiënten.

Echter wordt er ook gesuggereerd dat cannabis van invloed is op de snelheid van je metabolisme. Er is echter nog te weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan om een gedegen uitspraak te doen over het effect hier van.

Wiet en hasj worden vaak vermengd met tabak. Nicotine remt de eetlust wel. Mogelijk dat de eetlust remmende werking van nicotine en eetlust stimulerende werking van cannabis elkaar opheffen.

Vreetkick

Veel blowers krijgen een ‘vreetkick’ van blowen. Dat komt omdat THC het hongercentrum (hypothalamus) in de hersenen prikkelt. Vooral zoete dingen hebben daarbij de voorkeur. Deze behoefte aan zoetigheid treedt meestal binnen een uur na het blowen op.

Een ander effect van THC is dat het het parasympathische zenuwstelsel activeert. Het parasympathische zenuwstelsel is dat deel van het zenuwstelsel dat vooral in rust actief is. Het stimuleert de stofwisseling (speekselklieren, maag, galblaas, darmen) en de uitscheiding (nieren en blaas). Doordat THC het parasympathische zenuwstelsel activeert stroomt er meer bloed langs de spijsverteringsorganen met als gevolg dat de stofwisseling sneller verloopt en je sneller honger krijgt.

Methoden om wel af te vallen zijn:

 

Versie: mei 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat