Vraag & Antwoord

Kan door het snuiven van cocaïne je neusbot verdwijnen?

Cocaïne is erg slecht voor je neus. Cocaïne werkt vaatvernauwend. Coke lost zich op in het neusslijmvlies. De bloedvaten in het slijmvlies vernauwen zich. Hierdoor krijgen de cellen in het neusslijmvlies onvoldoende bloed. Het gevolg daarvan is dat de cellen onvoldoende zuurstof en onvoldoende voeding krijgen. Het slijmvlies kan hierdoor ontstoken raken.

Door de ontsteking gaat het neus slijmvlies extra slijm produceren. Gebruikers krijgen dan een loopneus. Dit wordt wel een ‘Colombiaanse verkoudheid’ genoemd. Ontstoken slijmvlies kan ook erg pijnlijk zijn. De gesnoven coke kan ook in de voorhoofdsholte terecht komen en daar verstoppingen en hoofdpijn veroorzaken.

Het gebeurt af en toe dat er kraakbeen verdwijnt na jarenlang cocaïne gebruik. Door de verminderde bloedtoevoer kan het kraakbeen in je neus afsterven. Door de bijtende chemicaliën in cocaïne kan dit nog sneller gaan. Dit kan resulteren in gaten in je tussenschot in je neus en in extreme gevallen zelfs tot het helemaal weg slijten van het tussenschot.

 

Versie: april 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat