Deel jouw ervaring

 
Jellinek
dé expert op het gebied van verslavingszorg

Kun je van cannabis gaan flippen of een bad trip krijgen?

Cannabis kan verkeerd vallen. Mensen worden angstig, raken in paniek, zijn verward en opgewonden en voelen zich ziek. Levensbedreigend is het nooit, maar mensen kunnen wel een zeer vervelende ervaring krijgen. Er treedt herstel op als het lichaam de THC weer heeft uitgescheiden.

Er kunnen verschillende redenen zijn dat iemand flipt:

  • er is een te grote dosis genomen.
  • onbekendheid met de lichamelijke ervaringen
  • stemming en vermoeidheid.

Te grote dosis

In het begin weet je vaak niet hoeveel je moet nemen. Nederwiet en hasj kunnen een hoog THC-gehalte hebben. Hierdoor kun je teveel binnen krijgen.

Onbekendheid met de lichamelijke ervaringen

Als mensen voor de eerste keer gebruiken, schrikken ze soms van de lichamelijke effecten zoals hartkloppingen of duizeligheid en raken dan in paniek. Dit gebeurt zeker bij toeristen. Vaak zijn in het geboorteland bij de voorlichting de gevaren van cannabis sterk benadrukt. Allerlei onverwachte lichamelijke ervaringen krijgen dragen dan bij aan de paniek.

Stemming en vermoeidheid

Een negatieve stemming en vermoeidheid kunnen er ook voor zorgen dat de cannabis verkeerd valt. Als je erbij bent is het van belang de persoon gerust te stellen. Breng hem naar een rustige plek en laat hem iets zoets eten. Na een uur is het ergste voorbij.

 

Versie: juni 2019

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin