Vraag & Antwoord

Hoe wordt cocaïne gemaakt?

De bereiding van cocaïne (coke) bestaat uit 3 stappen. Het uiteindelijke product is snuifbare cocaïne (cocaïne hydrochloride). Het is een wit kristalachtig glimmend poeder. Bij het produceren van coke gebruikt men chemicaliën die ervoor zorgen dat stoffen uit de cocabladeren: oplossen, zich scheiden van andere stoffen en als vaste stof neerslaan.

De bereiding in drie stappen:

Op dit recept zijn veel variaties. In Colombia wordt stap 2 vaak overgeslagen.

Van cocabladeren naar cocapasta ofwel bazooka

Cocapasta ofwel bazooka wordt geproduceerd op de plek waar de cocaplanten groeien. De productie gaat als volgt:

De cocaïnealkaloïden moeten nu uit de benzine gehaald worden. Ze moeten als vaste stof gaan neerslaan. Daarom voegt men een waterig zuur toe en natriumcarbonaat. Er vormt zich een neerslag. Na afvoer van het water wordt de neerslag gefilterd en gedroogd. Dit product heet cocapasta ofwel bazooka.

Afhankelijk van het gehalte aan cocaïne in de bladeren, geeft 1000 kilo cocablad ongeveer 4 kilo bazooka. Bazooka wordt meestal gerookt. Dat is erg ongezond omdat er nog benzineresten inzitten.

cocaine

Van bazooka tot basecoke

De productie van basecoke vraagt om meer apparatuur en wordt meestal niet ter plekke uitgevoerd. De productie gaat in 5 stappen:

Van basecoke naar cocaïne

Om van basecoke snuifbare cocaïne ofwel snuifcoke te maken, heeft men nog meer apparatuur nodig. Ook moet men gebruikmaken van dure chemicaliën. De productie gaat als volgt:

Uit 4 kilo bazooka kan men 2 kilo snuifcoke maken.

Ook legale productie

Coke wordt ook legaal geproduceerd. Deze cocaïne is bedoeld voor de farmaceutische industrie en zit in medicijnen. Farmaceutische cocaïne is tot bijna 100% gezuiverde cocaïne. De details van dit proces zijn geheim.

 

Bron

 

Versie: juni 2019

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat