Welke testen zijn er mogelijk bij de drugstestservice?

Bij de testpunten in Nederland kun je als consument anoniem je drugs laten testen. Door te testen weet je wát er in je drugs zit en bij de meest voorkomende stoffen ook hoeveel. Bijna alles testen we: pillen (we hebben een hele intacte pil nodig), poeders, vloeistoffen, capsules, papertrips en kristallen. Per persoon kun je maximaal 3 monsters meenemen om te laten testen. Maximaal 1 monster kan doorgestuurd worden naar het lab.

REAGENS (Marquistest)

  • Bij poeders is het alleen mogelijk met deze kleurtest een zeer grove indicatie te krijgen van de drug die er in zit, daarna gaat je poeder voor volledige analyse naar het lab.
  • Voor de kleurtest hebben we maar een paar korrels nodig. Om het naar het lab te sturen 75-100 mg.
  • Bij een pil wordt er een klein beetje vanaf geschraapt om de kleurtest mee uit te voeren.
  • We hebben een hele pil nodig om te herkennen in de database of door te sturen naar het lab. Neem dus een pil mee waarbij het logo goed te zien is.
  • Naast de Marquistest wordt je pil gemeten en daarna op de lijst van in het laboratorium geteste pillen gezocht.
  • Staat je pil op de lijst, dan krijg je meteen de uitslag. Ongeveer 50% van de pillen kunnen wij direct herkennen.
  • Is je pil nog niet bij het lab bekend, dan kun je ‘m naar het lab laten sturen (zie hieronder).

LABORATORIUMTEST

  • Je pil (bij een poeder is dat een flink mespuntje [ongeveer 1/10 gram], bij een vloeistof ongeveer een kwart buisje [2 ml.]) wordt in een lab nagekeken op werkzame stoffen en hoeveelheden.
  • Je krijgt je pil/poeder/vloeistof NIET terug.
  • Uitslag krijg je in principe na één week. Maar als het druk is, of als je een drug aanlevert die bewerkelijk is, zoals GHB of LSD, dan krijg je de uitslag na 1-2 weken. In uitzonderlijke gevallen kan het iets langer duren.

En: Als je een nieuwe drug wilt laten testen, vragen we je of je daar zoveel mogelijk informatie bij kunt leveren. Anders is het voor ons lab zoeken naar een speld in een hooiberg. Informatie als: wat is de stofnaam of straatnaam, in welke richting moet er gedacht worden, wat is de werking, etc.

WEGENS DRUKTE

We krijgen wekelijks meer drugs aangeleverd dan ons geld ons toestaat om in het laboratorium te laten analyseren. Daarom kunnen wij helaas niet garanderen dat jouw sample getest wordt. Alle samples die niet geanalyseerd worden worden vernietigd. Dit is omdat er strenge regels verbonden zijn aan het werken met illegale middelen. Je bent je sample dus kwijt. Wij vinden het heel belangrijk dat consumenten komen testen en daarom bieden wij ter compensatie aan dat als jouw sample niet getest is, jij de 2 daaropvolgende keren gratis jouw sample kan inleveren.

Video Testservice XTC

Video Testservice speed

Video Testservice cocaïne

Video Testservice GHB

Video Testservice Hasj & Wiet

Bron: Parool TV over de Jellinek testservice

 

Versie: augustus 2020