Hoe lang is 2C-B aantoonbaar in het lichaam?

Er is weinig onderzoek gedaan naar de aantoonbaarheid van 2C-B. Mogelijk is het ongeveer hetzelfde als MDMA. MDMA is 2-3 dagen na gebruik aantoonbaar in bloed en urine. Testen die gebruikt worden om te kijken of je drugs hebt gebruikt testen meestal niet op 2C-B. Waarschijnlijk is 2C-B zelf ongeveer 15 uur aantoonbaar in bloed of urine. Hoe lang de afbraakstoffen aantoonbaar zijn is niet goed onderzocht. Houd er rekening mee dat dit dus 2-3 dagen is. In speeksel is 2C-B waarschijnlijk langer dan 24 uur aantoonbaar.

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen in hoe lang een drug aantoonbaar is in je lichaam. Hoe vaak en hoeveel je gebruikt en je persoonlijke stofwisseling (metabolisme), hoe snel een drug wordt afgebroken door vooral je lever. Via het bloed en de nieren komen de afbraakstoffen in je urine en plas je ze uit. Daarom zijn drugs langer in urine te vinden dan in het bloed.

Voor verdere informatie over de aantoonbaarheid van drugs kun je hier kijken.

Bron:
Papaseit et al.- Acute Pharmacological Effects of 2C-B in Humans: An Observational Study. Frontiers in Pharmacology. 2018; 9: 206.

 

Versie: augustus 2020