Hoe gaat roulette?

Bij roulette kan er geld ingezet worden op de cijfers 0 en op de cijfers 1 tot en met 36. In totaal dus 37 nummers. Deze cijfers staan afgebeeld op een groen laken. Als dit cijfer valt, krijgt de speler 35 maal de inzet uitbetaald.

Het winnende nummer wordt bepaald door een balletje te laten rollen op een draaitafel waarop de getallen 0 tot en met 36 staan. De minimum inzetten variëren per tafel en gaan vanaf € 2 tot € 100. De maximuminzet varieert ook en kan oplopen tot € 10.000.

Kans op winst

Op de infozuil bij de roulettetafel staat altijd informatie over de minimum en maximum inzetten. De kans op winst is gering: slechts 1 op 37. 37 omdat het balletje ook op de 0 kan vallen. Een speler kan ook inzetten op 2 nummers. Dan krijgt hij 17 keer de inzet terug. Er kan ook gekozen worden voor minder risico. Bijvoorbeeld door op rood of zwart of op even en oneven in te zetten. De kans op winst is dan iets minder dan 18/37 Bij winst krijgt de speler zijn inzet één keer uitbetaald.

Inzetten

De croupier zet met de woorden: ‘faites vos jeux’ of ‘uw inzetten alstublieft’ de draaitafel in beweging en laat het balletje minimaal zeven keer in tegengestelde richting ronddraaien. Als het balletje vier keer rondgedraaid heeft, moeten de spelers hebben ingezet en roept de croupier ‘rien ne va plus’. Als hij dat gezegd heeft, mag er niet meer worden ingezet en is het afwachten.

Uitkeringspercentage

Het uitkeringspercentage ligt op 97.3%. Van elke euro wordt dus 0.97 eurocent in de vorm van prijzen terugbetaald.

Amerikaans Roulette

Behalve Frans Roulette is er ook Amerikaans roulette. Dit speel je op een kleinere tafel met maximaal 9 of 10 spelers. Elke speler speelt met fiches met een eigen kleur. Doordat ieder zijn kleur heeft en de tafel klein is verloopt Amerikaans Roulette heel vlot.

Online Roulette

Ook op internet is het mogelijk om roulette te spelen. Diverse sites bieden dit aan. Deze sites opereren vanuit het buitenland en zijn (nog) illegaal. Het kabinet wil vanaf het najaar van 2017 vergunningen afgeven aan aanbieders van online kansspelen. Ook Holland Casino zal dan naar alle waarschijnlijkheid roulette online aan gaan bieden.

 

Versie: april 2017