Wat is de beste manier om cannabis te gebruiken?

Het is zo dat bij roken altijd giftige stoffen vrijkomen als teer en koolstofmonoxide. Dus ook bij het puur roken van cannabis, in een pijpje of in een vloeitje. Het is zelfs zo dat je bij het roken van een joint ongeveer 4 keer meer schadelijke stoffen binnenkrijgt. Dit komt doordat de rook van cannabis anders is van samenstelling, het ontbreken van een filter en het dieper en langer inhaleren.

Je zou het kunnen eten (spacecake). Hierdoor heb je geen schade aan je longen. Wel is het zo dat het effect van cannabis veel onvoorspelbaarder is dan bij het roken. Je neemt al gauw te veel. En de effecten zijn ook in lagere doseringen anders, hallucinaties en angsten komen bij het eten van cannabis vaker voor.

De vaporizer (kruidenverdamper) is de beste manier om cannabis te gebruiken. Een vaporizer verbrand de cannabis niet, maar het ‘verdampt’ alleen de werkzame stoffen eruit. Hierdoor krijg je alleen de cannabinoïden (werkzame stoffen) binnen en geen schadelijke stoffen als teer en koolstofmonoxide. Voor meer informatie over vaporizers lees dit artikel op unity.nl. Het is namelijk wel belangrijk dat je een vaporizer van degelijke kwaliteit gebruikt, anders krijg je alsnog verbrandingsstoffen binnen.

 

Versie: juli 2020