Vraag & Antwoord

Kan je hersenschade oplopen door cocaïne gebruik?

Als je veel cocaïne gebruikt of hebt gebruik kan het zijn dat je je zorgen maakt over eventueel hersenletsel. Het kan zijn dat iemand hersenschade oploopt door cocaïne gebruik. Dit gebeurt echter niet zo snel, en in sommige gevallen kan dit weer herstellen. Het beste wat iemand kan doen is langs de huisarts gaan en dit met hem/haar bespreken. De huisarts kan goed inschatten wat de ernst van de klachten is en wat de beste vervolgstap is. Deze kan eventueel ook een neurologisch onderzoek voor u aanvragen.

Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren dan is het aan te raden om langs het landelijk partydrugsspreekuur te gaan van de Brijder in Alkmaar. Het behandelen van medische problemen na gebruik van drugs is specialistisch werk waar huisartsen vaak weinig mee in aanraking komen. Het kan dus zijn dat je beter hier langs kan gaan. Hieronder vindt je de contactgegevens:

Gerard Alderliefste, verslavingsarts,
Brijder Verslavingszorg
Kees Boekestraat 20
1817EZ Alkmaar

088-358 29 40
partydrugsspreekuur@brijder.nl

Uitsluitend op afspraak. Een telefonisch consult kost niets. Een consult op het spreekuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar (na aftrek van het eigen risico).

 

Versie: maart 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat