Behandelt Jellinek ook verslaving in combinatie met ADHD?

Als er aanwijzingen zijn voor ADHD of de diagnose langer dan vijf jaar geleden is vastgesteld, kan er binnen Jellinek diagnostiek naar ADHD worden uitgevoerd. Als de diagnose ADHD wordt gesteld bieden wij parallel aan de verslavingsbehandeling ook ADHD-behandeling. Deze behandeling bestaat uit zowel coaching als medicamenteuze behandeling.

Coaching
Bij Jellinek kan je tegelijk met de behandeling van de verslaving ook coaching voor ADHD krijgen. Dit zijn 6 tot 8 zittingen. De zittingen zijn elke week en duren drie kwartier. De eerste zes zittingen zijn onder andere gericht op beter leren plannen en organiseren en op het verminderen van afleidbaarheid. Afhankelijk van waar jij last van hebt bieden we je nog twee extra zittingen, je kan daarbij kiezen uit de thema’s piekeren, slaapproblemen, negatief zelfbeeld of omgaan met somberheid. Dit zijn klachten die vaak samen voorkomen met ADHD.

Medicatie
Je krijgt voorlichting over wat er bij ADHD mogelijk is met medicatie. Ook bespreek je wat daarbij voor jou zinvol is. Bij cliënten die gevoelig zijn voor verslaving, schrijven onze artsen specifieke medicijnen voor. Dat is medicatie, die je minder vaak hoeft te nemen en die langer werkt.

Versie: januari 2022