Vraag & Antwoord

Wat kan ik doen als iemand die verslaafd is geen hulp wil?

Het is erg lastig om hulp te regelen voor iemand die zelf geen hulp wil. Het enige dat je dan kunt doen is zelf te leren hoe je goed voor jezelf kunt opkomen en zorgen, en hoe je met deze persoon kunt omgaan en deze kunt motiveren voor een behandeling.

De gratis online cursus Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren. Hier kun je alle informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfel je of Samen Nuchter geschikt is voor jou of jouw situatie? Dan kun je contact opnemen met het Jellinek Expert Team: 088-505 1220 (ma t/m vr tussen 09.00-11.00 en 15.00-17.00).

Verder biedt de Jellinek de cursus ‘Omgaan met verslaving’ aan met 4 avonden die je gratis kunt bezoeken. Op onze website vind je informatie over deze cursus en een overzicht van het overige Jelinek hulpaanbod voor familie en omgeving van iemand die problematisch gebruikt.

Je zou de persoon in kwestie wel kunnen wijzen op de mogelijkheid om bij Jellinek zonder enige verplichting een gratis adviesgesprek aan te vragen. Daarna kan iemand altijd besluiten of ons aanbod en advies wordt opgevolgd. Een gratis adviesgesprek kan aangevraagd worden via het Jellinek Expert Team.

Bijna alle instellingen voor verslavingszorg in Nederland hebben hulpaanbod voor mensen die met of in de omgeving van een verslaafde leven. Informeer ernaar bij de instelling bij jou in de buurt.

 

Versie: oktober 2018

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat