Deel jouw ervaring

Combinatie met drugs, medicijnen of ziekte

Hieronder lees je alle vragen over dit thema. Kan je iets niet vinden? Stel dan je vraag aan een van onze medewerkers via Vraag & Antwoord.

Welke interacties hebben drugs met medicatie?

Klik op de link om naar ons interactieve klikschema te gaan:

Drugs en medicijnen

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van de combinatie van xtc en lsd?

Er is weinig bekend over de gezondheidsrisico’s van de combinatie van xtc en lsd. Het is lastig om onderzoek te doen naar de gevolgen van drugs op het lichaam, omdat dit ethisch gezien ingewikkeld is. Onderzoek naar combinaties komt hierdoor nog minder voor. Dus wat het effect van de combinatie van lsd en xtc op je lichaam heeft, en of de xtc extra schadelijk werkt door lsd, daar kunnen we geen antwoord op geven.

Lsd en xtc zijn beide bewustzijnsveranderende middelen. Als je bewustzijnsveranderende middelen met elkaar combineert dan kunnen deze elkaar versterken en de effecten kunnen ook onvoorspelbaar zijn. Dus als je hebt ervaren dat de xtc sterker werkte, dan is dat normaal.

Lsd is een bewustzijnsveranderend middel en het kan je gedachten op rare manieren laten kronkelen. Dit kan als erg intens ervaren worden. Daarnaast beschrijven gebruikers die candyflippen (combineren van xtc en lsd) vaak dat ze een minder hoge dosis xtc nemen dan normaal wanneer ze dit zonder lsd doen, dit ook omdat een trip zo intens kan zijn. Als je een ‘normale’ dosis xtc gebruikt, is het dus niet zo gek dat je dit heftig zult ervaren. Een van onze adviezen is dan ook: gebruik geen tripmiddelen wanneer je niet lekker in je vel zit.

Kijk ook eens op de website van Unity voor informatie over partydrugs: http://www.unity.nl/

Alcohol en drugs gebruiken brengt altijd zekere risico’s met zich mee. Wil je die risico’s niet lopen, gebruik dan geen alcohol en drugs. Wil je toch gebruiken, zorg dan dat je de risico’s zo veel mogelijk beperkt. Lees daarvoor tips op de website van Unity en Drugs en Uitgaan. Laat altijd vooraf je drugs testen bij één van de testpunten in Nederland.

 

Versie: september 2018

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin