E-health

E-health

Wat is het E-health aanbod van de Jellinek?

Jellinek is binnen de verslavingszorg al jarenlang een voorloper op het gebied van E-health. Een van de motto’s van de Jellinek luidt: ‘Behandeling: zwaar waar nodig, licht wanneer het kan’. De nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van E-health passen perfect bij dit motto.

Wat is E-health?

E-Health is een verzamelnaam voor digitale toepassingen in de zorg. Denk aan online tools zoals het online bijhouden van uw gebruik, het maken van opdrachten, digitaal contact met uw behandelaar en in contact komen met lotgenoten.Door het aanbieden van online tools krijgt u zelf de regie over de behandeling. En mocht de aangeboden hulp niet voldoende zijn, dan is het gemakkelijk overstappen naar een meer intensievere vorm van behandeling.

Waarom E-health?

Online contact bij Jellinek gebeurt bovendien altijd via een beveiligde internetomgeving. We zetten graag al onze e-health-mogelijkheden voor u op een rijtje. Lees hieronder verder of klik op een link om direct naar een onderdeel te gaan:

Website

De Jellinek website is een van de meest bezochte websites over alcohol en drugs in Nederland. We bieden op onze website namelijk niet alleen informatie over de Jellinek, ook het delen van eerlijke en wetenschappelijke informatie staat bij ons hoog in het vaandel. Er is een breed scala aan informatie beschikbaar over veel verschillende middelen, bijvoorbeeld informatie over de wet, de risico’s of de precieze werking in het brein. De ideale plek dus om informatie op te zoeken.

Animaties over de werking van drugs

De site biedt meerdere animatievideo’s over verschillende onderwerpen. De interactieve animaties over hoe drugs in het lichaam en in het brein werkt zijn twee van de meest bezochte onderdelen en worden veel gebruikt door studenten en professionals.

Vragenservice

De Jellinek website biedt de mogelijkheid tot contact met een medewerker van Jellinek voor persoonlijk advies of het stellen van vragen via Vraag & antwoord. We hebben een vraag en antwoord service die iedere dag wordt beantwoordt. Hier kunt u bijvoorbeeld terecht wanneer u zich zorgen maakt over uw eigen gebruik of het gebruik van iemand in uw omgeving. Ook kunt u hier terecht met specifieke vragen over een middel of over de Jellinek.

Kennis- en signaleringstesten

Denkt u voldoende te weten over een bepaald middel en wilt u uw kennis testen? Dat kan via een van onze kennistesten. We hebben moeilijke kennistesten, makkelijke kennistesten en kennistesten voor gebruikers. Bent u benieuwd hoe het ervoor staat met uw eigen gebruik? Of vraagt u zichzelf wel eens af of u te veel of te vaak gebruikt? Test dan uw gebruik met een van onze signaleringstesten.

Jellinek biedt voor veel verschillende middelen een interactieve zelftest aan, bestaande uit 10-20 vragen. Hierin wordt u gevraagd naar de hoeveelheid die u gebruikt, hoe u een middel gebruikt en de gevolgen die u hiervan ondervindt. Op basis van uw antwoorden krijgt u vervolgens een uitslag en advies.

Jellinek Online Zelfhulp

Maakt u zich zorgen over uw gebruik en zou u dit graag zelfstandig en in uw eigen tijd willen veranderen? Met de online zelfhulpinterventie van Jellinek krijgt u snel weer grip op uw drank- of drugsgebruik. De Jellinek Online Zelfhulp is een online zelfhulpprogramma voor mensen met lichte of beginnende problemen met alcohol, cannabis, cocaïne, roken of gokken. Met behulp van het programma kunt u in enkele weken werken aan het veranderen van uw gebruik. Gratis en anoniem. Deelnemers kunnen in hun eigen tijd en omgeving, zonder hulpverlener direct aan de slag.

Wat biedt het programma?

De online zelfhulp van Jellinek is gebaseerd op Cognitieve gedragstherapie. Dit is een bewezen effectieve therapie. Deze gaat ervan uit dat nieuw gedrag is aan te leren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het programma werkt. Jaarlijks maken ongeveer 5.000 mensen gratis èn anoniem gebruik van de Jellinek Online Zelfhulp. Het merendeel van die deelnemers geeft aan dat hun leven er op vooruit is gegaan.

Meld u hier direct aan. Twijfelt u of de zelfhulp voor u geschikt is? Doe dan hier de test!

Samen Nuchter

Het is niet niks als uw vriend of vriendin te veel drinkt. Of uw man stiekem te veel drugs gebruikt. Of als uw volwassen kind zich helemaal suf blowt. Hoe gaat u daar nu mee om? Hoe kunt u hen helpen, terwijl ze zelf vaak niet eens geholpen willen worden? En wat kunt u als verwijzer doen als u een patiënt hebt die overspannen raakt door het zorgen voor een naaste met een verslaving?

Om hier een helpende hand aan te bieden, heeft Jellinek de online zelfhulp ‘Samen Nuchter’ ontwikkeld voor mensen die iemand in hun omgeving hebben die problematisch gebruikt of verslaafd is aan alcohol of drugs. Het programma is gratis en u kunt anoniem deelnemen.

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

U leert op een effectieve en vriendelijke manier het gedrag van een problematische gebruiker te beïnvloeden. Dit leert u met behulp van oefeningen, leesopdrachten en video’s met voorbeelden en rollenspelen. Op het forum kunt u anoniem praten met lotgenoten en in een persoonlijk dagboek kunt u uw gedachten en zorgen van u afschrijven.
Meld u hier direct aan.

Combinatie face-to-face en online

Met de face-to-face- en onlinebehandeling combineert de voordelen van één-op-één gesprekken met die van een onlinebehandeling. Deze combinatie behandeling is geschikt voor matige tot ernstige problemen met alcohol of drugs, of als hulp om te stoppen met roken of gokken. Bij deze `blended` vorm wordt u begeleidt door een behandelaar en maakt u online opdrachten. De behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Heeft u ook last van psychische klachten, zoals een depressie of angst? De face-to-face- en onlinebehandeling gaat goed samen met een behandeling voor psychische klachten. De behandeling kan ook goed gecombineerd worden met ondersteunende medicatie.

De behandeling bestaat uit persoonlijke gesprekken met een behandelaar op de polikliniek. Daarnaast biedt de behandeling de volgende mogelijkheden via een beveiligde persoonlijke webpagina:

De face-to-face en online behandeling duurt maximaal 6 maanden. Na afronding kunt u nog 6 maanden gebruikmaken van KarifyU kunt de brochure face-to-face en online hier downloaden. Voor vragen over de online behandeling belt u 088 505 1220. Twijfelt u nog over deelname aan de online behandeling? Meld u dan aan voor een intake of een gratis adviesgesprek.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat