Jellinek is rookvrij

Jellinek is een rookvrije verslavingsinstelling. Wij kiezen hiervoor omdat wij een gezondheidszorg instelling zijn en alles willen doen om je gezondheid en die van al onze cliënten te bevorderen. Jellinek Rookvrij geldt voor iedereen: cliënten, medewerkers en bezoekers.

Tijdens een bezoek of verblijf op onze locatie mag je niet roken. We vragen je niet om te stoppen met roken (behalve bij JellinekMinnesota), maar of je tijdens uw polibezoek, gedurende de behandeling in deeltijd of tijdens de opname niet wil roken.

Waarom doet Jellinek dit?

  • Tabaksverslaving is een van de meest ernstige verslavingen. Jellinek biedt dan ook al jaren behandeling voor deze verslaving, net als dat wij behandeling bieden voor verslaving aan andere middelen. Wij gunnen al onze cliënten een rookvrij leven, en willen ze in ieder geval een rookvrije behandeling en behandelomgeving kunnen aanbieden.
  • Ben je in behandeling voor een ander middel? De kans van slagen van de behandeling wordt groter als je ook stopt met roken.
  • Je gezondheid verbetert, maar ook je stemming verbetert.
  • Roken zet anderen aan tot roken. Als je stopt maak je het andere cliënten ook makkelijk om gestopt te blijven. Zo zorgen we samen voor een veilige omgeving.

Wat betekent dit voor jou?

Dit betekent dat je tijdens een bezoek of verblijf op onze locatie rookvrij bent in en om het gebouw.

  • We vragen je niet te stoppen met roken (behalve bij JellinekMinnesota), maar vragen je om een rookpauze te nemen tijdens je polibezoek of gedurende je behandeling in deeltijd of opname.
  • Weet je al dat je (ook) met roken wilt stoppen: mooi! Dan bieden we je een uitgebreide, wetenschappelijke onderbouwde behandeling aan.
  • Weet je nog niet of je wilt stoppen, dan gaan we met je in gesprek. Over hoe we je bij je rookpauze gedurende de behandeling kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld met behulp van medicatie. Daarnaast is de rookpauze een goede kans om met ondersteuning te oefenen met rookvrij leven. Na je verblijf of na de duur van de dagbehandeling, kies je zelf of je dat zo wilt houden.