Samen Nuchter

Het is niet niks als je vriend of vriendin te veel drinkt. Of je man stiekem te veel drugs gebruikt. Of je kind zich helemaal suf blowt. Hoe ga je daar nu mee om? Hoe kun je hen nou helpen, terwijl ze zelf vaak niet eens geholpen willen worden? En wat kun je als verwijzer doen als je een patiënt hebt die overspannen raakt door het zorgen voor een naaste met een verslaving?

Meld je hier aan

Voor wie is Samen Nuchter bedoeld?

Om een helpende hand te bieden aan, heeft Jellinek de online zelfhulp ‘Samen Nuchter’ ontwikkeld voor mensen die iemand in hun omgeving hebben die problematisch gebruikt of verslaafd is aan alcohol of drugs. Het programma is gratis en je kunt anoniem deelnemen.

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Wat houdt het programma Samen Nuchter in?

Je leert op een effectieve en vriendelijke manier het gedrag van een problematische gebruiker te beïnvloeden. Dit leer je met behulp van oefeningen, leesopdrachten en video’s met voorbeelden en rollenspelen. Op het forum kun je anoniem praten met lotgenoten en in een persoonlijk dagboek kun je je gedachten en zorgen van je afschrijven.

Wanneer je ondersteuning (zowel op technisch als inhoudelijk gebied) nodig hebt, kun je mailen naar samennuchter@jellinek.nl. Indien je al een account hebt, vermeldt dan je accountgegevens in de mail.

Samen Nuchter is gebaseerd op de CRAFT-methode, welke wetenschappelijk is onderzocht. Hieruit blijkt dat merendeel van de verslaafde gebruikers waarbij de omgeving deze cursus heeft gevolgd, zelfstandig is geminderd of gestopt, of in behandeling is gegaan.

Nieuwsgierig geworden of meer weten?

Hier kun je alle informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfel je of Samen Nuchter geschikt is voor jou of jouw situatie? Dan kun je contact opnemen met de Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld. 

Ben je op zoek naar een andere online behandeling? Kijk dan bij de online behandelingen van Jellinek.