Behandelingen

Opname in kliniek JellinekMinnesota

Tijdens een opname bij JellinekMinnesota doorloopt u de eerste van de in totaal twaalf stappen. Dit geeft u een goede basis voor een leven in herstel. De overige stappen doorloopt u na de behandeling in de zelfhulpgroepen onder begeleiding van een sponsor.

Opname in het kort

U start met het ontgiften van uw lichaam op de detoxificatie-afdeling. Dit wordt in de volksmond ook wel afkicken genoemd. Hier stopt u volledig met het gebruiken van verslavende middelen. De detox duurt een week. Daarna start u met het reguliere behandelprogramma.

groepstherapie verslavingskliniek JellinekMinnesotaTijdens de behandeling zit u in een groep. Mannen en vrouwen verblijven op gescheiden afdelingen en worden in aparte groepen behandeld. De addiction counselor is uw aanspreekpunt. Twee keer per dag neemt u deel aan de groepsbijeenkomst, begeleid door  een counselor of psycholoog. U ervaart hoe het is om uw gevoelens te delen met groepsgenoten en steun te krijgen in plaats van uzelf af te zonderen en te schamen. Dit gevoel van saamhorigheid geeft u de kracht om te herstellen van uw verslaving. Verder leert u meer over de ziekte verslaving en krijgt u inzicht in uw eigen valkuilen.

Dit gebeurt ook door tijdens de behandeling zelfhulpgroepen te bezoeken, zoals AA, NA of GA, ’s avonds en in de weekenden. Dit gebeurt onder begeleiding van een vrijwilliger. Een opname duurt 7 weken inclusief detox.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan u niet zomaar na twee of drie maanden behandeling ‘geneest’. De Minnesotabehandeling bij JellinekMinnesota geeft u wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in uzelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA, bepaalt het succes van uw behandeling.
Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kunt u zich aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze community is opgericht door oud-cliënten van JellinekMinnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Voor wie is een opname bedoeld?

Een opname is bedoeld voor mensen die elke dag drinken, drugs gebruiken of gokken. En voor mensen die om andere redenen een meer intensieve behandeling nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat een lichtere vorm van behandeling onvoldoende geholpen heeft. Of omdat er sprake is van bijkomende psychische klachten of een thuisomgeving waar verslavende middelen gebruikt worden.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heeft u nog vragen, bel dan 088-505 1220. Wij helpen u graag. Bij JellinekMinnesota krijgt u hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld u aan. Wij gunnen u een mooi leven. Gun ‘t uzelf ook.

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat