Opname in kliniek JellinekMinnesota

Tijdens een opname bij JellinekMinnesota doorloop je de eerste stappen van de twaalf stappen. Dit geeft je een goede basis voor een leven in herstel. De overige stappen doorloop je na de behandeling in de zelfhulpgroepen onder begeleiding van een sponsor.

Opname in het kort

Je start met het ontgiften van je lichaam op de detox-afdeling. Dit wordt in de volksmond ook wel afkicken genoemd. Hier stop je volledig met het gebruiken van verslavende middelen. De detox duurt gemiddeld een tot twee weken. Na de detox volgt een opname van 6 weken in de kliniek, het reguliere behandelprogramma.

Tijdens de behandeling zit je in een groep mannen of vrouwen. Mannen en vrouwen verblijven op gescheiden afdelingen en worden in aparte groepen behandeld. De addiction counselor is je aanspreekpunt tijdens de behandeling. Drie keer per dag neem je deel aan de groepsbijeenkomst, begeleid door een counselor of psycholoog. De groepsbehandeling bestaat uit een intensief programma waarin o.a.: lezingen, groepssessies PMT (psychomotorische therapie), sport en individuele gesprekken aan bod komen. Je ervaart hoe het is om je gevoelens te delen met groepsgenoten en steun te krijgen in plaats van jezelf af te zonderen en te schamen. Dit gevoel van saamhorigheid geeft je de kracht om te herstellen van je verslaving. Verder leer je meer over de ziekte verslaving en krijg je inzicht in je eigen valkuilen.

Onderdeel van de groepsbehandeling is een wekelijks individueel gesprek in de vorm van een voortgangsgesprek met cliënt en counselor (30 minuten). Ook vindt er tijdens de behandeling één keer een systeemgesprek plaats.

Een ander vast onderdeel van de behandeling is het bezoeken van drie zelfhulpgroepen per week, zoals AA, NA of GA, ’s avonds en in de weekenden.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan je niet zomaar na twee of drie maanden behandeling ‘geneest’. De Minnesotabehandeling bij JellinekMinnesota geeft je wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in jezelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA, bepaalt het succes van je behandeling.
Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kunt je je aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze community is opgericht door oud-cliënten van JellinekMinnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Voor wie is een opname bedoeld?

Een opname is bedoeld voor mensen die elke dag drinken, drugs gebruiken of gokken. En voor mensen die om andere redenen een meer intensieve behandeling nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat een lichtere vorm van behandeling onvoldoende geholpen heeft. Of omdat er sprake is van bijkomende psychische klachten of een thuisomgeving waar verslavende middelen gebruikt worden.

  • Je hebt een matige tot ernstige verslaving aan alcohol, drugs en/of gokken;
  • Je wil volledig stoppen met alcohol, drugs, gokken en tabak;
  • Je wil deelnemen aan een 12 stappen zelfhulpprogramma;
  • Je hebt een vaste woonplaats / huisvesting;
  • Je spreekt Nederlands.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heb je nog vragen, bel dan 088 – 505 1220. Wij helpen je graag. Bij JellinekMinnesota krijg je hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld je aan. Wij gunnen je een mooi leven. Gun het jezelf ook.