Behandelingen

Zelfhulpgroepen

Als u kiest voor een behandeling bij JellinekMinnesota, dan kiest u voor een nieuwe levensstijl. U leeft een ‘leven in herstel’ waarin u iedere dag opnieuw besluit om niet te drinken, te gebruiken of te gokken. Tijdens de behandeling werkt u aan een deel van de 12 stappen. Na de behandeling doorloopt u alle 12 stappen in de zelfhulpgroepen onder begeleiding van een sponsor. Onze behandeling is een opstap naar de daadwerkelijke verandering die u doormaakt in de zelfhulpgroepen na de behandeling.

Zelfhulpgroepen in het kort

De 12 stappen-zelfhulpgroepen spelen een onmisbare rol in uw leven in herstel. Een zelfhulpgroep bestaat uit lotgenoten die allemaal leven in herstel. Ze wisselen ervaringen uit en ondersteunen elkaar in het herstel. De groep wordt begeleid door lotgenoten; er is dus geen professionele begeleiding. De groepen zitten door heel Nederland en in het buitenland. Deelname is gratis en anoniem. Tijdens de behandeling bezoekt u drie keer per week een zelfhulpgroep, zodat u hier snel vertrouwd mee raakt. De zelfhulpgroepen geven u een nieuw netwerk in uw eigen woonomgeving. Hier begint uw echte herstel. De groep geeft u de steun en de kracht om te herstellen van uw verslaving.

Sponsor

In de zelfhulpgroepen kunt u iemand vragen uw sponsor te worden. Een sponsor is een herstellende verslaafde die al verder in het 12-stappenprogramma is dan uzelf. Bij hem of haar kunt u terecht met problemen die misschien te persoonlijk zijn om met de groep te delen. Nog belangrijker is dat een sponsor u helpt met het doorlopen van de 12 stappen.

Welke zelfhulpgroepen zijn er?

Er zijn verschillende zelfhulpgroepen. Voor verslaafde mensen, maar ook voor de directe omgeving van verslaafde mensen zoals ouders, partners, familieleden en vrienden. Bekende voorbeelden van 12-stappenzelfhulpgroepen zijn de Anonieme Alcoholisten (AA) en Anonieme Verslaafden (NA).

Hieronder vindt u een lijst met zelfhulpgroepen in Nederland:

Anonieme Alcoholisten (AA)

Anonieme Verslaafden (NA)

Cocaine Anonymous (CA)

Anonieme Gokkers (GA)

Marijuana Anonymous (MA)

Anonieme Overeters (AO)

Anonieme Dokters

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heeft u nog vragen, bel dan 020 590 58 88. Wij helpen u graag. Bij JellinekMinnesota krijgt u hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld u aan. Wij gunnen u een mooi leven. Gun ’t uzelf ook.

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat