Dagbehandeling JellinekMinnesota

De dagbehandeling is een intensieve behandeling van je verslaving. Dat betekent dat je in korte tijd hard werkt aan je herstel. Je bent een hele dag bezig met je behandeling, vier dagen per week. Je slaapt niet bij Jellinek, maar thuis of in een safehouse. Deze behandeling van JellinekMinnesota duurt in totaal 8-10 weken (ongeveer twee maanden).

Download folder Dagbehandeling JellinekMinnesota


12-stappenmodel

De behandeling is gebaseerd op het 12-stappenmodel. Tijdens de behandeling volg je de eerste drie stappen van de twaalf stappen. Je doet opdrachten die je helpen om te vertellen wat er echt aan de hand is. Je spreekt uit dat je een verslaving hebt. En dat je hulp nodig hebt. Dit is een goede basis voor je leven in herstel. De verdere stappen volg je in de zelfhulpgroepen, met begeleiding van een sponsor. Dat is iemand in herstel bij wie je altijd terecht kunt.

Bij de behandeling is het belangrijk om eerlijk te zijn en open te staan voor hulp. Ook is het belangrijk dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen keuzes en de gevolgen. En dat je wil veranderen.

Voor wie is de dagbehandeling

Deze behandeling van JellinekMinnesota is geschikt voor mensen met een verslaving die niet elke dag drinken, drugs gebruiken of gokken. Maar wel een paar dagen per week. Of voor mensen die in korte tijd veel drinken, drugs gebruiken of gokken.

Je kunt ook bij de dagbehandeling terecht als je eerder opgenomen bent geweest, maar toch nog behandeling nodig hebt.

De dagbehandeling is ook geschikt voor jou als je:

  • Een matige tot ernstige verslaving hebt aan alcohol, drugs en/of gokken;
  • Helemaal wil stoppen met alcohol, drugs, gokken en roken;
  • Wil meedoen met het zelfhulpprogramma volgens het 12-stappenmodel;
  • Een vaste plaats hebt waar je tijdens en na de behandeling heen kunt;
  • Nederlands spreekt.

Zo ziet een dag eruit

Bij de dagbehandeling volg je behandeling in een groep. Mannen en vrouwen zitten bij elkaar. De behandeling is vier dagen in de week, tussen 10.00 uur en 15.30 uur. We verwachten dat je tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar bent, bijvoorbeeld voor gesprekken of controles.

Onderdelen van de dagbehandeling:

  • Twee keer per dag heb je een groepssessie. Een counselor of psycholoog begeleidt deze gesprekken. Een counselor is jouw aanspreekpunt tijdens de behandeling. In de groepssessies bespreken we ervaringen en opdrachten. En wat het betekent om een zinvol leven te hebben zonder verslaving (Acceptance and Commitment Therapy of ACT). Ook zijn er dagelijks lezingen en taakgroepen.
  • Eén keer per week heb je een 1-op-1-gesprek met je counselor over hoe het gaat. En of de behandeling werkt.
  • Je hebt één keer tijdens de hele behandeling een familiegesprek: met je familie of dierbaren uit je omgeving.
  • Je bezoekt drie zelfhulpgroepen in de week. Dit is verplicht. Ook verwachten we dat je elke dag contact hebt met anderen uit je groep, bijvoorbeeld bellen.

Tijdens de dagbehandeling van JellinekMinnesota woon je thuis. Soms kun je wonen in een safehouse van Stichting 12 Stappen. Dat is een huis waar mensen niet drinken en geen middelen gebruiken. Het is een huis waar je woont met mensen die ook in herstel zijn.

Na de behandeling: zelfhulpgroepen

De behandeling van JellinekMinnesota geeft je een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in jezelf gebeurt in de zelfhulpbijeenkomsten (praatgroepen) na de behandeling. Mensen die vaak naar bijeenkomsten van zelfhulpgroepen gaan, zoals de AA of de NA, herstellen beter dan mensen die dat niet doen.

Er zijn honderden zelfhulpgroepen in heel Nederland. Je kunt gratis en anoniem meedoen. Ook kun je je aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze groep is opgericht door vroegere cliënten van JellinekMinnesota, met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. De Community JellinekMinnesota organiseert elke maand een bijeenkomst en leuke groepsuitjes. Meer informatie vind je op www.samenherstellen.nl.

JellinekMinnesota recovery app

De JellinekMinnesota recovery app helpt terugval te voorkomen. Iedereen die de behandeling goed heeft doorlopen, kan de app gebruiken. Met deze app kun je overal in Nederland steun in de buurt vinden.

Aanmelden of vragen

Bij JellinekMinnesota krijg je hoop op een ander leven. Een leven zonder verslaving. Zet vandaag nog de eerste stap en meld je aan. Wij gunnen je een mooi leven. Gun het jezelf ook.

Lees hier hoe je je aanmeldt. Heb je nog vragen, bel dan 088-505 1220. Wij helpen je graag.

Download folder Dagbehandeling JellinekMinnesota