Dagbehandeling JellinekMinnesota

De dagbehandeling is een intensieve en effectieve behandeling voor verslaving. Het voordeel van dit behandelprogramma is dat je alles wat je leert direct thuis kunt toepassen. Je doorloopt tijdens de behandeling de eerste paar stappen van de twaalf stappen. Dit geeft je een goede basis voor je leven in herstel. De overige stappen doorloop je in de zelfhulpgroepen onder begeleiding van een sponsor.

Dagbehandeling in het kort

Je volgt een groepsbehandeling waarin mannen en vrouwen gemengd zijn. Het traject duurt 8 weken wanneer een cliënt doorstroomt vanuit de kliniek en duurt 10 weken wanneer een cliënt extern instroomt. De dagbehandeling is 4 dagen in de week van 10.00 uur tot 15.30 uur. Er wordt verwacht dat je bereikbaar bent tussen 9.00 uur en 17.00 uur, i.v.m. mogelijke controles of gesprekken. De counselor is het aanspreekpunt tijdens de behandeling. Twee keer per dag neem je deel aan groepstherapiesessies, welke begeleid worden door een counselor en/of psycholoog. Onderdeel van de groepsbehandeling is een wekelijks individueel gesprek in de vorm van een voortgangsgesprek met cliënt en counselor (45 minuten). Ook vindt er tijdens de behandeling één keer een systeemgesprek plaats.  Een vast aspect van de behandeling is het bezoeken van drie zelfhulpgroepen per week.

Je blijft thuis wonen of je kunt in sommige gevallen verblijven in een middelenvrij safehouse bij Stichting Safehouses. Dit is enkel mogelijk als je woonachtig bent in Amsterdam.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan je niet zomaar na twee of drie maanden behandeling ‘geneest’. De Minnesotabehandeling bij JellinekMinnesota geeft je wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in jezelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA, bepaalt het succes van je behandeling. Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kun je je aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze community is opgericht door oud-cliënten van JellinekMinnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Voor wie is de dagbehandeling bedoeld?

De dagbehandeling is geschikt voor mensen met een verslaving die niet elke dag gokken, drugs gebruiken of drinken, maar bijvoorbeeld een paar dagen per week. Daarnaast voor mensen die grote hoeveelheden in korte tijd gebruiken. Ook kunnen mensen hier terecht die al eerder een opname hebben gehad, maar toch nog behandeling nodig hebben.

  • Je hebt een matige tot ernstige verslaving aan alcohol, drugs en/of gokken;
  • Je wil volledig stoppen met alcohol, drugs, gokken en tabak;
  • Je wil deelnemen aan een 12 stappen zelfhulpprogramma;
  • Je hebt een vaste woonplaats / huisvesting;
  • Je spreekt Nederlands.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heb je nog vragen, bel dan 088 505 1220. Wij helpen je graag. Bij JellinekMinnesota krijg je hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld je aan. Wij gunnen je een mooi leven. Gun het jezelf ook.