Behandelingen

Samen Nuchter

samennuchter1Het is niet niks als je vriend of vriendin te veel drinkt. Of dat je man stiekem te veel drugs gebruikt, of je kind zich helemaal suf blowt. Hoe ga je daar nu mee om? Hoe kun je hun nu helpen, terwijl ze zelf vaak niet eens geholpen willen worden? En wat kun je als verwijzer doen als je een patiënt hebt die overspannen raakt door het zorgen voor een naaste met een verslaving? Hiervoor bestaat Samen Nuchter.

Meld je hier aan

Voor wie is Samen Nuchter bedoeld?

Om een helpende hand te bieden, heeft Jellinek de online zelfhulp ‘Samen Nuchter’ ontwikkeld voor mensen die iemand in hun omgeving hebben die problematisch gebruikt of verslaafd is aan alcohol of drugs. Het programma is gratis en je kunt anoniem deelnemen.

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Wat houdt het programma Samen Nuchter in?

Waarom en waardoorJe leert op een effectieve en vriendelijke manier het gedrag van een problematische gebruiker te beïnvloeden. Dit leer je met behulp van oefeningen, leesopdrachten en video’s met voorbeelden en rollenspelen. Op het forum kun je anoniem praten met lotgenoten en in een persoonlijk dagboek kun je je gedachten en zorgen van je afschrijven.

Wanneer je ondersteuning (zowel op technisch als inhoudelijk gebied) nodig hebt, kun je mailen naar samennuchter@jellinek.nl. Indien je al een account hebt, vermeldt dan je accountgegevens in de mail.

Samen Nuchter is gebaseerd op de CRAFT-methode, welke wetenschappelijk is onderzocht. Hieruit blijkt dat merendeel van de verslaafde gebruikers waarbij de omgeving deze cursus heeft gevolgd, zelfstandig is geminderd of gestopt, of in behandeling is gegaan.

Nieuwsgierig geworden of meer weten?

Hier kunt u alle informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfelt u of Samen Nuchter geschikt is voor u of uw situatie? Dan kunt u contact opnemen met het Jellinek Expert Team op: 088- 505 12 20 (ma t/m vr: 09:00 – 11:00 uur en 15:00 – 17:00 uur).

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat