Behandelingen

Dagbehandeling

Let op: ivm het Coronavirus is ons behandelaanbod tijdelijk gewijzigd. Bekijk hier de laatste updates.

 

De dagbehandeling is een intensieve behandeling voor uw verslaving. U leert om langere tijd te stoppen met alcohol en drugs en uw leven op een andere manier in te richten.

Dagbehandeling in het kort

De dagbehandeling start met een detox. Het is noodzakelijk dat u ontgift bent als u met de dagbehandeling start. Het ontwennen van een verslaving heet in medische termen detoxificatie. Dit gebeurt tijdens een opname van 1 week op de detoxafdeling van Jellinek in Amsterdam. Als het medisch verantwoord is, kunt u poliklinisch ontgiften. U komt dan 1 week lang dagelijks naar Jellinek in Amsterdam of Hilversum voor een kort bezoek aan de verslavingsarts of een verpleegkundige.

Dagprogramma
Na de detox volgt u 3 of 4 dagen per week een dagprogramma met onderdelen als een leefstijl- en een emotieregulatie-training. Steeds in een groep van 6 tot 12 personen.

Individuele gesprekken
De voortgang van uw behandeling bespreekt u met uw hoofdbehandelaar. Zo nodig wordt de hulp ingeroepen van het ‘dubbeldiagnoseteam’ van Jellinek. Dit team is gespecialiseerd in de behandeling van psychische klachten bij verslavingsproblemen.

Er is ook aandacht voor eventuele bijkomende problemen. Zo kunt u hulp krijgen van een maatschappelijk werker bij het op orde krijgen van uw financiën, dagbesteding of werk. Maar ook bij problemen met sociale relaties of psychische klachten. U krijgt 3 of 4 dagen per week intensieve hulp voor uw verslaving. De dagbehandeling duurt in totaal 12 weken en u kunt terecht in Amsterdam, Utrecht en Hilversum. De behandelingen kunnen op onderdelen iets verschillen per locatie.

Na de behandeling

Na het afronden van de behandeling kunt u wekelijks meedoen met een nazorggroep. Dit helpt om vast te houden wat u hebt geleerd.

Voor wie is de dagbehandeling?

Voor mensen met ernstige verslavingsproblemen die daarnaast kampen met andere problemen. Meestal zijn er eerder pogingen gedaan om het middelengebruik te veranderen, maar was de hulp daarbij niet intensief genoeg.

Zet de eerste stap

Jellinek helpt u om weer grip te krijgen op uw gebruik. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld u aan voor een behandeling. Wilt u liever persoonlijk contact bel dan 020-590 44 44.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat