Zelfhulp tabak

Wil je stoppen met roken? Met de Zelfhulp Jellinek kun je dit zelfstandig, online, gratis en anoniem doen. 

Meld je aan voor de Zelfhulp

Wat kan de Zelfhulp tabak je bieden?

De Jellinek Online Zelfhulp is een programma voor mensen die willen stoppen met roken. Het programma is verdeeld in zes verschillende fases. Elke fase bestaat uit verschillende maak- lees- en/of kijkopdrachten. Na het afronden van elke fase duurt het 5 dagen voor de nieuwe fase begint. Op deze manier werk je zelfstandig en in je eigen tijd 30 dagen aan het veranderen van je gebruik. Daarnaast biedt het programma jou: 

  • Inzicht in eigen gebruik doordat je dagelijks registreert; 
  • Ondersteuning om jouw persoonlijke doelen te behalen; 
  • Een beloningssysteem waardoor je tot het einde gemotiveerd blijft; 
  • Opdrachten en video’s waardoor je vaardigheden aanleert die je zullen helpen om jouw gebruik definitief te veranderen; 
  • Steun via het forum en kunnen ervaringen opgeschreven worden in het persoonlijke dagboek; 
  • Anonieme ondersteuning vanuit Jellinek 

De Jellinek Online Zelfhulp werkt

De online zelfhulp van Jellinek is gebaseerd op Cognitieve gedragstherapie. Dit is een bewezen effectieve therapie, die ervan uitgaat dat nieuw gedrag aan te leren is. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het programma werkt en andere deelnemers beoordelen de Jellinek Zelfhulp gemiddeld met een 8.  

Meer nodig? Begeleide zelfhulp

Het kan zijn dat de Jellinek Online Zelfhulp niet voldoende blijkt te zijn. Hiervoor is de Begeleide Zelfhulp ontwikkeld. Voor jou als deelnemer verandert er niets, echter kan nu een hulpverlener zoals de huisarts of POH GGZ je ondersteunen bij de opdrachten en vooruitgang.  

Meld je aan voor de Zelfhulp