Zelfhulp cocaïne

Wil je minder drinken of helemaal stoppen met cocaïne? Met de online zelfhulpinterventie van Jellinek kun je dit zelfstandig, gratis en anoniem doen. Op deze manier krijg je snel weer grip op je cocaïnegebruik. Bepaal je eigen doelen en maak vandaag nog een account aan. 

Meld je aan voor de Zelfhulp

Zelfhulp Cocaïne

De Jellinek Online Zelfhulp is een programma voor mensen met lichte of beginnende problemen met cocaïne. Het programma is verdeeld in zes verschillende fases. Elke fase bestaat uit verschillende maak- lees- en/of kijkopdrachten. Na het afronden van elke fase duurt het 5 dagen voor de nieuwe fase begint. Op deze manier werk je zelfstandig en in je eigen tijd 30 dagen aan het veranderen van je gebruik. Daarnaast biedt het programma jou: 

  • Inzicht in eigen gebruik doordat je dagelijks registreert; 
  • Gepersonaliseerde ondersteuning om jouw persoonlijke doelen te behalen; 
  • Een beloningssysteem waardoor je tot het einde gemotiveerd blijft; 
  • Opdrachten en video’s waardoor je vaardigheden aanleert die je zullen helpen om jouw gebruik definitief te veranderen; 
  • Steun via het forum en kunnen ervaringen opgeschreven worden in het persoonlijke dagboek; 
  • Anonieme ondersteuning vanuit Jellinek. 

De Jellinek Online Zelfhulp werkt

De online zelfhulp van Jellinek is gebaseerd op Cognitieve gedragstherapie. Dit is een bewezen effectieve therapie, die ervan uit gaat dat nieuw gedrag aan te leren is. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het programma werkt. Jaarlijks maken ongeveer 5.000 mensen gratis èn anoniem gebruik van de Jellinek Online Zelfhulp. Het merendeel van die deelnemers geeft aan dat hun leven er op vooruit is gegaan. De Jellinek Online Zelfhulp wordt landelijk gezien als een best practice op het gebied van e-health, zoals beschreven staat in dit handboek. 

Meer nodig? Begeleide zelfhulp en behandeling

Het kan zijn dat de Jellinek Online Zelfhulp niet voldoende blijkt te zijn. Hiervoor is de Begeleide Zelfhulp ontwikkeld. Voor de deelnemers veranderd er niks, echter kan nu een hulpverlener zoals de huisarts of POH GGZ aan de achterkant meekijken en feedback geven. Wil je graag meer persoonlijke begeleiding bij het stoppen met cocaïne dan kun je je ook aanmelden voor behandeling.  

Meld je aan voor Behandeling