Webinars voor beroepskrachten

In deze webinars behandelen we actuele thema’s.

Je kunt kosteloos en vrijblijvend deelnemen aan één of meerdere webinars:

Lachgas: updates van de straat

15 maart: 12.00 – 13.00

In januari 2023 is de wetgeving rondom lachgas veranderd. Wat zien we sindsdien op straat? Veldwerker Jeugd Vincent en preventiedeskundige Sarsani delen wat zij zien en zijn benieuwd wat jullie signaleren als professional.

Snus en vapen: de nicotinevervanger?

6 april: 14.00 – 15.00

Kleine witte zakjes in blikjes met de meest fancy en hippe vormgeving, ofwel snus. En vapes, e-sigaretten in allerlei aantrekkelijke kleuren en smaken. Vorig jaar nam de populariteit van deze middelen ineens toe. Maar wat zijn dit nou precies voor producten? En wat zijn de risico’s? Nabil en Youssef delen in de webinar de laatste updates.

Motiverende gespreksvoering in contact met jongeren

18 april: 14.00 – 16.00

Jongeren motiveren hun huidige gedrag te veranderen. Dat is geen makkelijke klus! Zeker niet als het gaat om drugs of drank gebruik. In deze korte lezing spijkeren de preventiedeskundigen Anita en Philip je de beginselen van motiverende gesprekvoering bij.
Je krijgt tips om met jongeren te praten over middelen. Hoe kun je jongeren tips geven om een prettige werkplek te creëren? En welke vragen helpen om het gesprek te voeren in een digitale omgeving.

Nieuwe drugs in Nederland

11 mei: 16.00 – 17.00

Welke nieuwe drugs zien wij in Nederland? Preventiedeskundigen Mascha en Wilco nemen je mee in de wereld van nieuwe drugs. Is er een specifieke drug waar je meer over zou willen weten? Geef dat dan aan in het aanmeldformulier.

Alles over gamen: van risico’s tot kansen

25  mei: 15.00 – 16.00

 

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor één of meerdere webinars.

Meld je hier aan.

Heb je vragen? Mail jeugdpreventie@jellinek.nl