Webinars voor beroepskrachten

In deze webinars behandelen we actuele thema’s.

Je kunt kosteloos en vrijblijvend deelnemen aan één of meerdere webinars:

Wanneer is alcohol een probleem?

17 mei: 10.00-11.00u

Een biertje op het terras met lekker weer of een wijntje na een intensieve werkdag. Momenten, waarbij alcohol soms niet weg lijkt te denken volgens sommigen. Maar wanneer wordt alcohol een probleem? En wat weten we nu eigenlijk van alcohol? Preventiedeskundige Philip neemt je mee in de wereld van alcohol.

Snus en vapen

21 mei: 14.00 – 15.00u

Kleine witte zakjes in blikjes met de meest fancy en hippe vormgeving, ofwel snus. En vapes, e-sigaretten in allerlei aantrekkelijke kleuren en smaken. De afgelopen jaren nam de populariteit van deze middelen ineens toe. Maar wat zijn dit nou precies voor producten? En wat zijn de risico’s? Youssef deelt in dit webinar de laatste updates.

Motiverende gespreksvoering

24 mei: 10.00 – 12.00u

Jongeren motiveren hun huidige gedrag te veranderen. Dat is geen makkelijke klus! Zeker niet als het gaat om drugs of drank gebruik. In deze korte lezing spijkert preventiedeskundige Philip je de beginselen van motiverende gesprekvoering bij.

Signaleren en begeleiden van middelengebruik in het onderwijs

3 juni: 16.00 – 17.00u

Nieuwe drugs

7 juni: 12.00 – 13.00u

Welke nieuwe drugs zien wij in Nederland? Preventiedeskundigen Oek en Nadine nemen je mee in de wereld van nieuwe drugs.

Lachgas

12 juni: 12.00 – 13.00u

In januari 2023 is de wetgeving rondom lachgas veranderd. Wat zien we sindsdien op straat? Veldwerker Jeugd Vincent en preventiedeskundige Sarsani delen wat zij zien en zijn benieuwd wat jullie signaleren als professional.

Alles over benzo’s: van effecten tot ontwenning

27 juni 15.30-17.00u

Een benzo. Het pilletje wat onder andere wordt voorgeschreven bij rusteloze nachten of teveel spanning onder de naam van diazepam, lorazepam en nog veel meer. Hoe vaak komen we deze ‘pammetjes’ eigenlijk tegen? En hoeveel last hebben mensen van ontwenningsverschijnselen? Tijdens het webinar zullen preventiedeskundigen Dagmar en Anita, samen met een van onze verslavingsartsen, je meenemen in de wereld van benzodiazepinen (slaap- en kalmeringsmiddelen).

Alles over gamen

10 juli: 12.00- 13.00u

Aanmelden

Je kan je via de link hieronder aanmelden voor één of meerdere webinars.

Meld je hier aan.

Heb je vragen? Mail dan naar jeugdpreventie@jellinek.nl