Webinars voor beroepskrachten

In deze webinars behandelen we actuele thema’s.

Je kunt kosteloos en vrijblijvend deelnemen aan één of meerdere webinars:

Lachgas: updates van de straat

Dinsdag 22 augustus 14.00-15.00u

In januari 2023 is de wetgeving rondom lachgas veranderd. Wat zien we sindsdien op straat? Veldwerker Jeugd Vincent en preventiedeskundige Sarsani delen wat zij zien en zijn benieuwd wat jullie signaleren als professional.

Nieuwe drugs in Nederland

Donderdag 31 augustus: 16.00 – 17.00

Welke nieuwe drugs zien wij in Nederland? Preventiedeskundigen Mascha en Wilco nemen je mee in de wereld van nieuwe drugs (ook wel NPS, of research chemicals genoemd). Is er een specifieke drug waar je meer over zou willen weten? Geef dat dan aan in het aanmeldformulier.

Snus en vapen: de nicotinevervanger?

Woensdag 20 september: 12.00 – 13.00

Kleine witte zakjes in blikjes met de meest fancy en hippe vormgeving, ofwel snus. En vapes, (e-sigaretten) in allerlei aantrekkelijke kleuren en smaken. Vorig jaar nam de populariteit van deze middelen ineens toe. Maar wat zijn dit nou precies voor producten? En wat zijn de risico’s? Nabil en Youssef delen in de webinar de laatste updates.

Motiverende gespreksvoering in contact met jongeren

Woensdag 4 oktober: 14.00 – 16.00

Jongeren motiveren hun huidige gedrag te veranderen. Dat is geen makkelijke klus! Zeker niet als het gaat om drugs of drank gebruik. In deze korte lezing spijkeren de preventiedeskundigen Anita en Philip je de beginselen van motiverende gesprekvoering bij.
Je krijgt tips om met jongeren te praten over middelen. Hoe kun je jongeren tips geven om een prettige werkplek te creëren? En welke vragen helpen om het gesprek te voeren in een digitale omgeving.

Wanneer wordt alcohol een probleem?

Dinsdag 17 oktober 15:00 – 16:00

Een biertje op het terras met lekker weer of een wijntje na een intensieve werkdag. Momenten, waarbij alcohol soms niet weg lijkt te denken volgens sommigen. Maar wanneer wordt alcohol een probleem? En wat weten we nu eigenlijk van alcohol? Preventiedeskundigen Lon en Philip nemen je mee in de wereld van alcohol.

Gokken

Donderdag 9 november 15.00 – 16.00

Gokken. We konden er de afgelopen tijd niet omheen. Van bushokjes tot pop ups op website; de reclames voor gokken vlogen je om de oren. Dit heeft te maken met de nieuwe wetswijziging. Want de regels rondom gokken zijn aangepast. Wat betekent dit voor kwetsbare groepen? Wie lopen extra risico op gokproblemen? En wat kun jij als professional doen om hier alert op te zijn en iemand de juiste ondersteuning te bieden? En welke mogelijkheden voor preventief zorgaanbod zijn er als het gaat om gokken? Deze vragen en meer beantwoorden preventiedeskundigen Tamara en Philip tijdens dit webinar over gokken.

Alles over gamen: van risico’s tot kansen

Dinsdag 14 november 14.00-16.00

Gamen is tegenwoordig niet meer weg te denken. Jongeren leren veel door het spelen van games, maar wanneer wordt het een probleem? Tijdens deze webinar nemen preventiedeskundigen Philip en Martine je mee in de digitale wereld van jongeren en beantwoorden ze deze vraag en meer.

Alles over benzo’s: van effecten tot ontwenning

Donderdag 23 november 15.00-16.30

Een benzo. Het pilletje wat onder andere wordt voorgeschreven bij rusteloze nachten of teveel spanning onder de naam van diazepam, lorazepam en nog veel meer. Hoe vaak komen we deze ‘pammetjes’ eigenlijk tegen? En hoeveel last hebben mensen van ontwenningsverschijnselen? Tijdens het webinar zullen preventiedeskundigen Dagmar en Anita, samen met een van onze verslavingsartsen, je meenemen in de wereld van benzodiazepinen (slaap- en kalmeringsmiddelen).

Aanmelden

Je kan je via de link hieronder aanmelden voor één of meerdere webinars.

Meld je hier aan.

Heb je vragen? Mail dan naar jeugdpreventie@jellinek.nl