Webinars voor beroepskrachten

In deze twee uur durende lezingen behandelen we een actueel thema. Deze webinars hebben we afgelopen jaar vooral online gedaan, maar op locatie is ook weer mogelijk.

Je kunt kosteloos en vrijblijvend deelnemen aan één of meerdere thema’s:

Gamen in tijden van Corona

Hoe werkt een game eigenlijk? Hoe kan je als beroepskracht ouders adviseren in vraagstukken rondom gamen? Wanneer moeten ouders zich zorgen maken? En als het gamegedrag veranderd doordat de jongere vaker thuis is? Tijdens deze lezing vertellen de trainers alles over gamegedrag en geven tips hoe je ouders kan adviseren in tijden van en na Corona.

Lachgas, feiten en fabels: Ervaringen van een peer

Het zal je vast niet zijn ontgaan. Lachgas is populairder dan ooit. Veel professionals maken zich veel zorgen over dit middel. Jongeren een stuk minder. Tijdens deze lezing vertellen we nieuwe ontwikkelingen rondom dit middel en is onze eigen peer is aan het woord!

De peer vertelt over haar eigen ervaringen, waarom hij dit middel graag gebruikt maar ook welke hulp en welke adviezen hij van jongerenwerkers en hulpverleners zou willen.

Ouders met psychische klachten en/of verslaving. Hoe herken je dat aan de jongere? En wat doe je dan?

Kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblematiek hebben een grotere kans om later zelf ook deze klachten te ontwikkelen.

Wat zien we in de praktijk? Hoe kan je vanuit jouw professionaliteit ouders ondersteunen die kampen met deze klachten? Tijdens deze interactieve workshop bespreken we de signalen, risico’s en beschermende factoren. Er wordt een weergave gemaakt van het brede scala aan aanbod in de verschillende regio’s.

Mentale klachten en drugs bij jongeren in Coronatijd

Dat jongeren last ervaren van het leven in Coronatijd is niet nieuws. Steeds vaker krijgen we signalen van jongeren die kampen met mentale klachten door de druk die zij ervaren. Online lessen, geen sport of ander samenkomen. Steeds meer beperkingen zorgen ervoor dat jongeren kampen met klachten zoals stress en depressieve gevoelen. Het zou kunnen dat jongeren daardoor ook meer, vaker of alleen drugs gaan gebruiken.
De trainers vertellen alle nieuwtjes over deze mentale klachten en drugs in Coronatijd. In deze training vertellen zij hoe je als professional kan signaleren, het gesprek aan kan gaan en doorverwijzen naar de juiste plek.

Motiverende gespreksvoering over middelengebruik en beeldbellen.: Tips en tricks voor hulpverleners

Jongeren motiveren hun huidige gedrag te veranderen. Dat is geen makkelijke klus! Zeker niet als het gaat om drugs of drank gebruik. In deze korte lezing spijkeren de preventiewerkers je de beginselen van motiverende gesprekvoering bij.
Je krijgt tips om met jongeren te praten over middelen. Hoe kun je jongeren tips geven om een prettige werkplek te creëren? En welke vragen helpen om het gesprek te voeren in een digitale omgeving.

Online bijeenkomsten

Als er online webinars gepland staan zie je ze hieronder. Klik op een evenement om je aan te melden.

De cursusdata zijn nog niet bekend, heb je interesse stuur dan een email aan preventie@jellinek.nl