Krachtkenners

KrachtKenners is een samenwerking tussen Arkin Preventie en Jellinek Preventie. Met een groep samengesteld uit preventiewerkers en actieve vrijwilligers delen we kennis over middelengebruik en/of mentale gezondheid. Dit doen we door het geven van trainingen en voorlichtingen die kunnen gaan over allerlei thema’s: hoe ga je om met stress, hoe zorg je er voor dat je minder piekert, hoe praat je met je kind over alcohol en drugs en waar kun je terecht als er problemen zijn op het gebied van middelengebruik en/of mentale gezondheid? Ook zijn we aanwezig met stand-voorlichtingen op festivals zoals Kwaku. De trainingen en voorlichtingen bieden we aan op locatie in de stad en zijn kosteloos. Data en tijden zijn in overleg in te plannen.

Ook KrachtKenner worden?

We zijn ook nog op zoek naar KrachtKenners. We willen graag vrijwilligers aantrekken die makkelijk contact leggen met de bewoners in de wijk en signalen op het gebied van middelengebruik en/of mentale klachten kunnen doorgeven als dat van belang is. Een Krachtkenner geeft voorlichting over mentale gezondheid en/of middelengebruik, het liefst vanuit een eigen doorleefd ervaringsverhaal. Een KrachtKenner wordt hierbij altijd ondersteund door een ervaren preventiewerker om dit zo goed mogelijk te kunnen doen. De personen die wij zoeken hebben bij voorkeur een eigen netwerk in hun buurt of zijn bereid dit netwerk op te bouwen.

KrachtKenners worden getraind om voorlichtingen te kunnen geven en krijgen hiervan een certificaat. Je wordt onderdeel van een gezellige groep en ontvangt een vrijwilligersbijdrage. En niet onbelangrijk: je gaat een belangrijke rol vervullen in het gezond houden van de mensen in de stad!

Heb je interesse of vragen?

Neem dan contact met ons op: bel naar 020-5901330 of stuur een mail naar preventie@arkin.nl

Flyer

project krachtkenners

project krachtkenners

Of download de flyer in hoge resolutie.